Zgodba mojega življenja

Zgodba mojega življenja - Zdravko Kalan | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdravko Kalan
DIMENZIJA
11,4 MB
IME DATOTEKE
Zgodba mojega življenja.pdf
ISBN
4795115567669

OPIS

Spomini Zdravka Kalana so dragoceno pričevanje slovenskega javnega delavca, saj realno in kritično slika svoje odvetniško delo v 30. letih prejšnjega stoletja, takratno stanje duha, razpad Jugoslavije aprila 1941 in razkol med Slovenci, nato grozljiva doživetja v taborišču Dachau, delo proti režimu tik po vojni in prvo obdobje novega življenja v ZDA. Le nekateri deli teh spominov so bili objavljeni, o štirih desetletjih življenja v New Yorku pa zvemo zelo malo. Zato spomine dopolnjujejo zapis, ki ga je za to knjigo napisal njegov sin mag. Tomo Kalan, in fotografije iz družinskega arhiva. Publicistka in raziskovalka Alenka Puhar pa je v esej Podvojeni Dachau strnila svoja spoznanja o tem, zakaj so nemški lagerji postali za preživele in za jugoslovanski režim tako zelo občutljiva tema.

Ona je borka, tista, ki je polna optimizma ter pozitivizma in tista, ki ima neizmerno voljo in željo po življenju, saj je le-tega skoraj izgubila… Priznam, da sem ob branju njene zgodbe potočila kar nekaj solz in hja, na ... Ansambel Maj - Zgodba mojega življenja Zgodba mojega življenja; The story of my life 3,488 Followers, 644 Following, 253 Posts - See Instagram photos and videos from Spominska knjiga, dnevnik (@zgodba_mojega_zivljenja) Zgodba mojega življenja - rejništvo _____ 2 POVZETEK Zgodba mojega življenja. Rejništvo.

Zgodbe, kot jih piše življenje. Ljubezen, ki za vedno ostane v srcu.

POVEZANE KNJIGE