Vojna nima ženskega obraza

Vojna nima ženskega obraza - Svetlana Aleksijevič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Aleksijevič
DIMENZIJA
8,17 MB
IME DATOTEKE
Vojna nima ženskega obraza.pdf
ISBN
3669103710065

OPIS

Nobelova nagrajenka Svetlana Aleksijevič je s to knjigo ustvarila pretresljiv mozaik izpovedi, vtisov, spominov in pričevanj žensk, ki so se v drugi svetovni vojni borile na vzhodni fronti. »Ne pišem o vojni, ampak o človeku v vojni. Ne pišem zgodovine vojne, ampak zgodovino čustev,« je o svojem delu zapisala beloruska avtorica in novinarka Svetlana Aleksijevič (1948), prejemnica Nobelove nagrade v letu 2015. Po drugi svetovni vojni je v Sovjetski zvezi družbene diskurze obvladovala podoba pogumnega in požrtvovalnega (moškega) junaka, ki se brez strahu podaja na bojišče, pripravljen, da v imenu višjih idealov žrtvuje življenje. Toda ta knjiga je pogumno zamajala uveljavljeni nacionalni mit in pokazala, da je imela vojna tudi drugo, zamolčano plat. Mozaik izpovedi, vtisov, spominov in pričevanj žensk je v necenzurirani obliki prvič izšel šele v času perestrojke, leta 1985, in predstavlja prvi del dokumentarno-umetniškega cikla »Glasovi utopije«, v katerega se uvršča tudi v slovenščino že prevedena Černobilska molitev.

... Svetlana Aleksijevič: Vojna nima ženskega obraza. Avtor recenzije: Simon Popek Bere: Aleksander Golja.

»Kakšna laž,« ob takih prezentacijah vojne navrže ena od žensk v delu Vojna nima ženskega obraza avtorice Svetlane Aleksijevič , Nobelove ... Vojna nima ženskega obraza ni roman o II. svetovni vojni, temveč je roman o človeku, ujetem v njeni surovosti.

POVEZANE KNJIGE