Učinkoviti vodja

Učinkoviti vodja - Peter F. Drucker | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter F. Drucker
DIMENZIJA
5,78 MB
IME DATOTEKE
Učinkoviti vodja.pdf
ISBN
6501406915897

OPIS

Učinkoviti vodja je eno izmed temeljnih del Petra Ferdinanda Druckerja (1909 - 2005), ki velja za očeta sodobnega managementa. Mladost je preživel v Avstriji, glavnino kariere pa je kot predavatelj, avtor in konzultant naredil v ZDA, kjer je svetoval upravam številnih velikih organizacij (General Motors, Sears, General Electric, IBM, Ameriški rdeči križ …). Profesorsko kariero je začel na prestižni New York University, potem pa se je preselil v Kalifornijo in leta 1971 na Claremont Graduate University (zdaj Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management) razvil enega izmed prvih MBA študijskih programov. Kariero univerzitetnega učitelja je zaključil pri 92. letih. V knjigah in člankih, ki jih je redno objavljal v uglednih revijah (Wall Street Journal, The Harvard Business Review, The Atlantic Monthly, The Economist …), se je ukvarjal z vprašanji, ki so bila povezana z učinkovitostjo in organiziranjem ljudi v poslovnem, vladnem in neprofitnem sektorju. Je eden najbolj znanih in najbolj vplivnih mislecev in piscev na področju teorije in prakse upravljanja. Njegova dela so napovedovala številne pomembne spremembe, ki so se zgodile v drugi polovici 20. stoletja: privatizacijo in decentralizacijo, dvig pomena trženja, nastanek informacijske družbe in potrebo po vseživljenjskem učenju.

Možen osebni prevzem v LJ - Rudnik. Lahko pošljem tudi po pošti, stroške pošiljanja krije kupec. Motivacija zaposlenih je pogosta tematika, ki jo v pogovoru z mano odprejo podjetniki in vodje.

Za resničnega vodjo oz. voditelja so namreč potrebni popolna predanost, nenehna agilnost ter spoštovanje posla, ki ga opravlja, kot tudi ljudi, ki jih vodi. O čem farmacevti lahko svetujejo strankam? V lekarni vse večji poudarek dajemo svetovanju o varni, pravilni in učinkoviti uporabi zdravil in drugih izdelkov za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja.

POVEZANE KNJIGE