Otroka peščenega planeta

Otroka peščenega planeta - Frank Herbert | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frank Herbert
DIMENZIJA
5,54 MB
IME DATOTEKE
Otroka peščenega planeta.pdf
ISBN
1174084407928

OPIS

Tretja knjiga iz ciklusa romanov o Sipini, peščenem planetu Arrakis, nekoč jalov in pust, se spreminja v rodoviten svet, poln vode in zelenega rastja. Vendar pa se v njegovem razcvetu skriva seme pogube. Podnebne spremembe so peščene črve potisnile na rob preživetja, kar močno izpodjeda temelje samega imperija. Brez peščenih črvov ni začimbe melanže, od nje pa je odvisna blaginja človeštva. Imperator Paul Atreides, mesija, ki si je z legijami Fremenov pokoril znano vesolje, je pred devetimi leti izginil v puščavi. Čeprav sta njegova otroka Leto in Ghanima po njem podedovala dar preroštva, imperiju v njunem imenu vlada Paulova sestra Alia. In medtem ko se na pozive skrivnostnega Pridigarja vse več fremenskih plemen upira nepriljubljeni Alijini vladavini, plemiška rodbina Corrino v zakulisju kuje smrtonosno zaroto, s katero naj bi se ponovno zavihtela na prestol. Alia je prepričana, da ji bodo preroške vizije dvojčkov pomagale ohraniti oblast, toda Leto in Ghanima imata svoje načrte, ki bi lahko usodno ukrojili prihodnost vesolja.Z Otrokoma peščenega planeta se Frank Herbert v velikem slogu vrača k motivom in likom, ki jih je v Mesiji peščenega planeta namenoma pustil ob strani, in odpira aktualna vprašanja ekologije, vere, politike in oblasti. Roman je bil v najožjem izboru za ugledni žanrski nagradi hugo in locus, oktobra 2021 pa na velika platna prihaja tudi ekranizacija prvega romana o Sipini, v režiji Denisa Villeneuvea (Arrival, Blade Runner 2049, Sicario)!

Novo. Dodaj v košarico Jugoslavija, moja dežela.

Trenutno sta prevedena prva dva dela, Peščeni planet in Mesija s peščenega planeta.Septembra pa bo izšel še tretji, Otroka peščenega planeta. Planet (lat. planetae, prema grč.

POVEZANE KNJIGE