Benetke

Benetke - Frideric C. Lane | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frideric C. Lane
DIMENZIJA
5,2 MB
IME DATOTEKE
Benetke.pdf
ISBN
3521643766088

OPIS

V tem temeljitem in vsestranskem pregledu tisočletne zgodovine Beneške republike, ki je v marsičem določala tudi našo zgodovino, avtor obravnava to pomorsko in trgovsko državo od začetkov na prelomu iz starega v srednji vek do propada konec 18. stoletja. Poleg osvetljevanja politične zgodovine – od zgodnjega obdobja na stičišču med frankovsko in bizantinsko državo do obdobja nevtralnosti v 18. stoletju in končnega propada Republike – delo prinaša podroben opis izgradnje političnega sistema in pregled razvoja njenih institucij. Podrobno je opisano gospodarsko življenje v Benetkah s posebnim poudarkom na trgovini in trgovskih poteh, pomemben del monografije pa se posveča tudi umetniškemu dogajanju in intelektualnim tokovom tistega časa, od razcveta humanizma in razvoja znanosti, predvsem kartografije, do odnosa do cerkve, katoliške reforme in razsvetljenstva.

Benetke se utapljajo v turistih, da bi mesto ohranili karseda takšno, kot je že stoletja, se oblasti v mestu poslužujejo vedno strožjih ukrepov. Benetke - Most Calatrava. 35 Km.

Medtem ko so Benečani vajeni poplav njihovega slavnega mesta, pa so malo bolj presenečeni, ko nastopi izjemno nizka oseka. ... Benetke (Venezia) niso le mesto na vodi, prepleteno s številnimi mostovi, znamenitimi palačami in vsem dobro znanimi beneškimi maskami, temveč tudi mesto, od koder izhaja italijanski pozdrav »ciao«, ki ga uvrščamo med redke besede, ki jih razumemo po celem svetu.Raziščite Benetke v slogu Marca Pola in dopustite, da osvojijo vaša srca, tako kot tamkajšnji najznamenitejši domačin ... Comacchio podobno kot Benetke zaznamujejo vodni kanali in številni mostovi, ki povezujejo otoke.

POVEZANE KNJIGE