Benetke

Benetke - Frideric C. Lane | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frideric C. Lane
DIMENZIJA
8,58 MB
IME DATOTEKE
Benetke.pdf
ISBN
8688306102937

OPIS

V tem temeljitem in vsestranskem pregledu tisočletne zgodovine Beneške republike, ki je v marsičem določala tudi našo zgodovino, avtor obravnava to pomorsko in trgovsko državo od začetkov na prelomu iz starega v srednji vek do propada konec 18. stoletja. Poleg osvetljevanja politične zgodovine – od zgodnjega obdobja na stičišču med frankovsko in bizantinsko državo do obdobja nevtralnosti v 18. stoletju in končnega propada Republike – delo prinaša podroben opis izgradnje političnega sistema in pregled razvoja njenih institucij. Podrobno je opisano gospodarsko življenje v Benetkah s posebnim poudarkom na trgovini in trgovskih poteh, pomemben del monografije pa se posveča tudi umetniškemu dogajanju in intelektualnim tokovom tistega časa, od razcveta humanizma in razvoja znanosti, predvsem kartografije, do odnosa do cerkve, katoliške reforme in razsvetljenstva.

V kolikor se odpravljamo na enodnevni izlet in si želimo ogledati kakšno izmed glavnih znamenitosti je dobro, da smo tam zjutraj pred množico. Benetke - Canal Grande. Svetovna dediščina < 1 Km.

Tokrat sta imela zelo drag izlet v Benetke mlada Nemca. Benetke se utapljajo v turistih, da bi mesto ohranili karseda takšno, kot je že stoletja, se oblasti v mestu poslužujejo vedno strožjih ukrepov. Benetke - Most Calatrava.

POVEZANE KNJIGE