Zgodbe iz konzerve

Zgodbe iz konzerve Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,79 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz konzerve.pdf
ISBN
7455759800948

OPIS

Tako majhna škatla, a tako polna zgodb, bo bralec vzkliknil skupaj z enim od urednikov prispevkov v knjigi… Zgodbe iz konzerve že po prvih nekaj listih. Publikacija s podnaslovom Zgodovine predelave in konzerviranja rib na severovzhodnem Jadranu, ki je pravkar izšla pri Založbi ZRC, je nastala v okviru več mednarodnih projektov. Uredili so jo dr. Iva Kosmos, dr. Tanja Petrović in dr. Martin Pogačar (vsi z Inštituta za kulturne in spominske študije ZRC SAZU), prinaša pa zapise 14 avtorjev in avtoric, med katerimi so antropologi, zgodovinarji, kulturologinja, nekdanji pomorščak, kustosinja, ljubiteljski raziskovalec tehniške dediščine in interdisciplinarna umetnica. Publikacija ne bo potešila le radovednosti in žeje po znanju z napisanim, temveč bo z imenitnim, bogatim, mestoma duhovitim oblikovanjem razvajala tudi estetske čute – za to gredo zasluge Tanji Radež. Kot so zapisali uredniki, knjiga želi »orisati celoten zgodovinski lok – od prvih tovarn ribjih konzerv, njihovega razvoja in pomena za organizacijo družbenega življenja v obalnih in otoških mestih v času socializma do njihovega zapiranja in relociranja«.

Uredili: Iva Kosmos, Tanja Petrovi ... Zgodbe iz konzerve. Zgodovine predelave in konzerviranja rib na severovzhodnem Jadranu.

Novi trg 2, 1000 Ljubljana. [email protected] +386 1 470 61 00 +386 1 425 52 53.

POVEZANE KNJIGE