Zgodbe iz konzerve

Zgodbe iz konzerve Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
10,13 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz konzerve.pdf
ISBN
5642392155889

OPIS

Tako majhna škatla, a tako polna zgodb, bo bralec vzkliknil skupaj z enim od urednikov prispevkov v knjigi… Zgodbe iz konzerve že po prvih nekaj listih. Publikacija s podnaslovom Zgodovine predelave in konzerviranja rib na severovzhodnem Jadranu, ki je pravkar izšla pri Založbi ZRC, je nastala v okviru več mednarodnih projektov. Uredili so jo dr. Iva Kosmos, dr. Tanja Petrović in dr. Martin Pogačar (vsi z Inštituta za kulturne in spominske študije ZRC SAZU), prinaša pa zapise 14 avtorjev in avtoric, med katerimi so antropologi, zgodovinarji, kulturologinja, nekdanji pomorščak, kustosinja, ljubiteljski raziskovalec tehniške dediščine in interdisciplinarna umetnica. Publikacija ne bo potešila le radovednosti in žeje po znanju z napisanim, temveč bo z imenitnim, bogatim, mestoma duhovitim oblikovanjem razvajala tudi estetske čute – za to gredo zasluge Tanji Radež. Kot so zapisali uredniki, knjiga želi »orisati celoten zgodovinski lok – od prvih tovarn ribjih konzerv, njihovega razvoja in pomena za organizacijo družbenega življenja v obalnih in otoških mestih v času socializma do njihovega zapiranja in relociranja«.

Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Novi trg 2, 1000 Ljubljana.

*Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Skratka knjiga Zgodbe iz konzerve je izjemno delo, ki je nastalo pod uredniško taktirko Ive Kozmos, Tanje Petrović in Martina Pogačarja ter serijsko odlične oblikovalke Tanje Radež. Ima ritem, ki v svojem latentnem podtonu nosi duh srečanja različnih svetov, preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, vonja kamna in valov, solza sreče in ... Založba ZRC has published the book titled Zgodbe iz konzerve.

POVEZANE KNJIGE