Ristanc

Ristanc - Julio Cortázar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Julio Cortázar
DIMENZIJA
6,43 MB
IME DATOTEKE
Ristanc.pdf
ISBN
8601105748706

OPIS

Ristanc je eno najvplivnejših del svetovne literature 20. stoletja in eno največjih španskih del vseh časov. Ob izidu leta 1963 je roman dvignil veliko prahu, danes pa je znan kot morda najbolj dognan primer »interaktivnega « romana, ki ga je mogoče objektivno brati na različne načine. Sestavljen je iz zaključenih fragmentov, razdeljenih v tri sklope. Dva nakazujeta življenjsko pot in eksistencialne zagate osrednjega moškega lika v Parizu in v domačem Buenos Airesu, tretji je sestavljen iz zelo raznorodnih fragmentov: misli, izrekov, poezije, drobcev izmišljenega jezika itd. Avtor sicer predlaga potek branja, vendar noben način – niti linearen, od začetka do konca poglavij, kot so objavljena v knjigi – ni napačen oziroma manj primeren od drugega. »Improvizacija« ima namreč v vsem Cortázarjevem delu, zlasti pa v tem romanu, vlogo razklepanja domišljije – ponekod celo jezika samega in njegovih temeljnih miselnih struktur – in preigravanja »variacije« na osnovno temo. Kot v življenju samem nobena ni manj legitimna od drugih. o avtorju Julio Cortázar (1914 – 1984) se je rodil v Elsenu v Belgiji. Pisal je romane, kratke zgodbe in eseje. Klasik svetovne književnosti in kultni avtor 20. stoletja je odločilno vplival na celotno generacijo špansko govorečih pisateljev in bralcev v Latinski Ameriki, ZDA in Evropi. Za svoja dela je prejel več nagrad, med njimi prix médicis leta 1974.

Komplet vključuje tudi dva pisana koščka blazine za igranje. ristanc prevod v slovarju slovenščina - angleščina na Glosbe, online slovar, brezplačno. Brskanje milions besede in besedne zveze v vseh jezikih. za ristanc ne potrebujete niČ posebnega, le nadobudne igralce, kakŠno dvoriŠČe, kredo in kamen.

V notranjih prostorih si lahko za pripravo igrišča pomagate z lepilnim trakom, lahko ga narišete na karton ali polja izdelate iz igrač. RISTANC SAŠEK, trgovina in svetovanje, k.d., Gornji trg 31, 1000 Ljubljana. Davčna in matična številka, poslovni in finančni podatki podjetja v poslovnem asistentu bizi.si. Cortazarjev roman Ristanc je navdihnil tudi jazzovska glasbenika - saksofonista Miguela Zenona in pianista Laurenta Coqa na istoimenski plošči.

POVEZANE KNJIGE