Primerjalna zgodovina svetovne literature

Primerjalna zgodovina svetovne literature - Janko Kos | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janko Kos
DIMENZIJA
10,32 MB
IME DATOTEKE
Primerjalna zgodovina svetovne literature.pdf
ISBN
8320265354847

OPIS

Akademik dr. Janko Kos, literarni zgodovinar in teoretik, pripadnik povojne kritične generacije, profesor na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo in avtor številnih knjig, s Primerjalno zgodovino svetovne literature zasnuje očrt literarne zgodovine, ki kljubuje pozitivističnemu popisu vseh njenih partikularnosti. S pomočjo duhovnozgodovinske metode v posameznih literarnozgodovinskih pojavih tako odkriva občosti, ki literaturo povezujejo z religijskimi, metafizičnimi in socialno-moralnimi temelji kulture. V času, za katerega je značilna usmeritev k leksikonskemu znanju, je Kosovo delo nadvse dragocen poskus sinteze kompleksnih pojavov in smeri, preko katerih se prikazuje enovita podoba svetovne literature.

Zgodovina svetovne književnosti 3 - vaje II ... Primerjalna zgodovina svetovne literature - Janko KOS Primerjalna zgodovina svetovne literature - Ljubljana : Slovenska matica, 2020 ([Ljubljana] : Studio Print). - 204 str.

Zgodovina svetovne ... Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo deluje na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.Posveča se odnosom med književnostmi različnih nacionalnih, etničnih in drugih kultur ter različnih jezikov. Raziskuje literarnogodovinske vplive in medbesedilna razmerja, gibanja in literarne smeri, vire literarnih del, teme, strukture literarnih besedil, literarne žanre itd. [134] Romance (1897), v kateri se ukvarja z evropskim srednjim vekom, in G.

POVEZANE KNJIGE