Preobrazba intimnosti

Preobrazba intimnosti - Anthony Giddens | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anthony Giddens
DIMENZIJA
7,24 MB
IME DATOTEKE
Preobrazba intimnosti.pdf
ISBN
3776095811612

OPIS

Anthony Giddens, profesor in rektor Univerze v Cambridgeu, gotovo sodi v sam vrh svetovne sociologije in je tudi sicer izjemno odmeven, »bestsellerski« avtor. V devetdesetih letih je izdal serijo referenčnih knjig, med katere sodi tudi delo Preobrazba intimnosti. Knjiga je prvič izšla leta 1992, a postaja posebej aktualna prav v najnovejšem času, ko vrsta najpomembnejših družboslovcev izjavlja, da je končno napočil čas za temeljite premisleke o pomenu dogajanj in sprememb v zasebnosti in intimnosti.Giddensa zanima sentimentalna plat modernih družb, ki jo je treba – kot pravi –, šele odstreti. Dosedanja socialna zgodovina čustev, strasti in občutij je pretežno zgodovina moških seksualnih podvigov in njihovega nadzora nad ženskami. V drugi polovici 20. stoletja je zaradi spleta razlogov ta nadzor pričel slabeti in eden od učinkov tega je tudi naraščanje nasilja nad ženskami, pravi Giddens. 2., popravljena izdaja

Je izjemno produktiven in vpliven avtor. Izdal je okoli štirideset referenčnih knjig, med katere sodi tudi Preobrazba intimnosti.

Knjiga je prvič izšla leta 1992 in je takoj postala uspešnica: odprla je namreč celo vrsto temeljnih ... V devetdesetih letih je izdal serijo referenčnih knjig, med katere sodi tudi delo Preobrazba intimnosti. Knjiga je prvič izšla leta 1992, a postaja posebej aktualna prav v najnovejšem času, ko vrsta najpomembnejših družboslovcev izjavlja, da je končno napočil čas za temeljite premisleke o pomenu dogajanj in sprememb v zasebnosti in ... COVID-19 Resources.

POVEZANE KNJIGE