Pota k zgodovinskemu spoznanju našega časa

Pota k zgodovinskemu spoznanju našega časa Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,88 MB
IME DATOTEKE
Pota k zgodovinskemu spoznanju našega časa.pdf
ISBN
3362076849345

OPIS

Kaj pomeni misliti v 21. stoletju? Misli, ki jih v svojih razpravah, zbranih v tej knjigi, razvija najmlajša generacija srednjeevropskih zgodovinarjev, so navdihujoče in pomembne. Pozornemu bralcu bo to zlahka očitno. V svojih razpravah doktorandi posegajo po temah socialne in kulturne zgodovine, zgodovine idej ter mentalitet in gospodarske zgodovine. Njihove razprave seveda ne dajejo končnih, včasih niti ne kakršnih koli odgovorov, toda že veščina oblikovanja vprašanj doktorandov je impresivna. Je v času vsesplošne in vsakršne, kot se danes zlahka lahko zdi, negotovosti in dvoma od mladega znanstvenika, od človeka sicer, mogoče pričakovati več? Misliti danes ne pomeni iskati gotovosti, saj te iskrenemu in resnicoljubnemu človeku danes pač ni več mogoče najti. Misliti pomeni danes predvsem loviti ravnotežje v dvomu. In kaj je pri tem iskrenemu in resnicoljubnemu človeku lahko v večjo pomoč kot dobro vprašanje, še prav posebej, če je dobro zastavljeno in zastavljeno ob pravem trenutku in še pravočasno? Zbornik prispevkov v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku. 

Okupacijske meje v Sloveniji 1941-1945. Oddelek za zgodovino. Na oddelku izvajamo raziskovalni program Slovenska zgodovina in sočasno krajše usmerjene raziskovalne projekte. Pota k zgodovinskemu spoznanju našega časa Ponedeljek, 13.

stoletju? Misli, ki jih v svojih razpravah, zbranih v tej knjigi, razvija najmlajša generacija srednjeevropskih zgodovinarjev, so ... Pota k zgodovinskemu spoznanju našega časa. Oddelek za zgodovino.

POVEZANE KNJIGE