Luzerka

Luzerka - Mina Lystad | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mina Lystad
DIMENZIJA
4,98 MB
IME DATOTEKE
Luzerka.pdf
ISBN
5253801292824

OPIS

Marie je navadna. Ne nosi vpadljivih oblačil. Želi si, da bi imela takšne lase kot njena mega popularna sošolka Heddy, ampak se vsi poskusi klavrno končajo. Na splošno se ji vse ponesreči. Še dobro, da ima najboljšega prijatelja Espena, s katerim je lahko takšna, kakršna je. Njen učitelj nekega dne določi, da morajo vsi ustvariti nekaj, kar se bo prijelo na družbenih omrežjih. Marie objavi video o tem, kako nerodna je in na veliko presenečenje vseh v trenutku zaslovi. Všečki dežujejo in vsi se smejijo njenim poskusom, kako biti kul. Marie je vse bolj priljubljena. Toda, ali je vredno?

Je tudi film o deziluziji in generacijskem prepadu med 'preizobraženimi' milenijci, ki jih nihče ne potrebuje, ter njihovimi starši, ki so imeli za svoje otroke visoka pričakovanja, zdaj pa le nemočno opazujejo, kako jim ... Marie je navadna. Ne nosi vpadljivih oblačil.

Glavi lik filma, devetindvajsetletna Špela, je diplomirala iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še ... Ne bom več luzerka je film o Špeli, mladi diplomantki umetnostne zgodovine, ki še nekaj let po končanem študiju išče svoj prostor pod soncem, vmes pa je ujeta v različne zoprne, prekarne, brezizhodne službe, od sedenja na recepciji v Muzeju moderne umetnosti do dela na mestnem bazenu, čakajoč pravo priložnost, pravi trenutek, pravi ... Ne bom več luzerka je generacijski film in ravno tako, kot je pred 20 leti film V leru mladim sporočal, da so takšni tudi oni, bi se lahko njihovi nasledniki po ogledu tega filma odločili, da ne želijo biti »luzerji«. Matura 2020: Cankar: TVS 2 ob 20.55 Slo., 2018.

POVEZANE KNJIGE