Knjiga prepovedanega znanja

Knjiga prepovedanega znanja Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,30 MB
IME DATOTEKE
Knjiga prepovedanega znanja.pdf
ISBN
9806387850791

OPIS

Gradivo za to knjigo so prvič zbrali in natisnili pred več kot sto leti v ZDA. Izvor vsebine pa je precej starejši. Nastajala je v času, ko so se s temi stvarmi ukvarjale religije, filozofije in okultne vede. Znanost se je za to, kar je zbrano v knjigi, začela zanimati šele v dvajsetem stoletju. Znanstvena raziskovanja so botrovala parapsihologiji, ki je sedaj priznana znanstvena disciplina, čeprav so mnogi kritično ali celo odklonilno nastrojeni do nje, imenujejo pa jo tudi psionika, psihotronika, metapsihologija … Knjiga prepovedanega znanja združuje osnovno ali kabaretsko magijo z nekaterimi bolj diaboličnimi deli, izreke, vedeževanje in še marsikaj. Nekatere čarovnije in obredi, opisani v knjigi, se pojavijo v poznem devetnajstem stoletju po Napoleonovem izročilu. Vsa besedila o napovedovanju prihodnosti večinoma pripisujejo Napoleonu Bonapartu. Knjiga je dejansko sodobna priredba njegove knjige o vedeževanju z dodanimi besedili in izreki ter ljudskimi obredi z več diaboličnimi elementi. Iz besedila je razvidno, da je bila ta knjiga mišljena resno; v dobi njenega nastanka so bili seanse in mesmerizem višek mode, kot tudi mnenja, da človek lahko postane neviden, da se krogle lahko ustavijo v zraku ter da lahko s hipnozo in z različnimi obredi dosežemo, da drugi ubogajo naše ukaze.

Opis. V Evropi, če ne štejemo ruskega Vladimirja Putina, že dolgo ni bilo politika, ki bi imel tako brezmejno oblast, kot jo ima predsednik madžarske vlade ... © 2015-2019 Založba Primus d.o.o.

Beremo domače avtorje. AudiBook Prodajemo knjige po akcijskim cijenama, te vam preporučamo najnovije i najčitanije knjige u našoj web trgovini Veda. Kategorija proizvoda - Knjiga dostupna svima.

POVEZANE KNJIGE