Hči Španke

Hči Španke - Karina Sainz Borgo | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karina Sainz Borgo
DIMENZIJA
5,35 MB
IME DATOTEKE
Hči Španke.pdf
ISBN
4520799162488

OPIS

Lahko izgubite vse. Lahko začnete znova ... a le kot nekdo drug. Caracaška učiteljica Adelaida Falcon umre po hudi bolezni. Njena 38-letna hčerka Adelaida ostane sama v mestu, prežetem z nasiljem, ki uravna dnevni ritem življenja. Kmalu po pogrebu ugotovi, da je njeno stanovanje prevzela skupina nepoznanih žensk po navodilih Maršalke. Čeprav trka na sosedina vrata, da bi dobila nekaj odgovorov, vrata ostanejo nema ... Hči Španke nas posrka v temačno in nepredvidljivo vzdušje sodobnega Caracasa: je zgodba o žalovanju, osamljenosti in preživetju v mestu, ki se je spremenilo v pekel. Hkrati pa knjiga zaradi svoje izjemne literarne nastrojenosti presega zgolj reportažno opisovanje razmer v sodobni Venezueli. Pravo moč temu romanu daje portret ženske v življenjski stiski. Skozi oči Adelaide doživimo sesutje sveta, kakršen je bil nekoč.

zdi se Roman Hči Španke, ki je pred kratkih izšel pri založbi Vida, odstira najbolj temačno stran Caracasa, glavnega mesta Venezuele. Pred branjem knjige o stanju v Venezueli nisem vedela prav veliko.

Knjiga. Kuga je po tri četrt stoletja še vedno aktualna.

POVEZANE KNJIGE