Anoreksija, neizrekljiva praznina

Anoreksija, neizrekljiva praznina - Ignac Schmidt | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ignac Schmidt
DIMENZIJA
9,21 MB
IME DATOTEKE
Anoreksija, neizrekljiva praznina.pdf
ISBN
8407056073586

OPIS

Anoreksija je najbolj smrtonosna duševna bolezen, zapiše avtor v prvem poglavju. Vprašanja so se mu vselej zdela pomembnejša kot odgovori, ki so ne glede na to, ali so bili točni ali napačni, vedno znova odpirali nova vprašanja. Ob delu z anoreksičnimi mladostnicami in mladostniki so bila samo vprašanja, odgovorov pa malo. Zakaj je bolezen tako smrtonosna? Zakaj zbolijo skoraj samo dekleta? Zakaj so skoraj vsa dekleta z anoreksijo tako storilnostna, brezhibna, popolna, brez napake, disciplinirana? Zakaj stremijo k popolnosti za vsako ceno? Zakaj vidijo svoje telo drugačno, kot je v resnici? Zakaj jih je strah? Zakaj se skrivajo? Zakaj imajo tako slabo samopodobo? Zakaj anoreksijo spremljajo znaki skoraj vseh drugih duševnih motenj? Zakaj so mladostnice z anoreksijo najboljše, najbolj pridne in uspešne, pa tako nesrečne? Zakaj niso nikoli dovolj vitke, lepe, dovolj dobre, vredne? Zakaj so ob nejasnih travmah močno travmatizirane? Zakaj je uspeh zdravljenja relativno slab? Zakaj je anoreksija tako zapletena motnja? Zakaj so si drevesa, ki jih narišejo različna dekleta z anoreksijo, med seboj tako podobna? Zakaj, zakaj, zakaj? Knjiga številnih zakajev, namesto enovitega odgovora pa sporočilo vsem, ki jo bodo vzeli v roke – ne glede na spol –, naj isto naredijo s svojo usodo: vzamejo naj jo v svoje roke.

Spletna trgovina eknjige.emka.si ... Anoreksija je - podobno kot gladovna stavka - bolezen, ki "kriči od komunikacije", izjava, da ne morem več, da se tako ne grem več in da zahtevam, da se nekaj spremeni. Tako kot je učinek gladovne stavke preračunan na občinstvo, je tudi pri anoreksiji okolica, zlasti primarna družina, tista, ki ji takšno vedenje govori o skrajni stiski. Anoreksija nervoza lahko poteka v obliki ene ali več epizod hude izgube telesne teže, lahko pa tudi kot dolgotrajna, leta trajajoča motnja.

Datum izida 2020-09-15. Založba Založba Pivec.

POVEZANE KNJIGE