Alpha

Alpha - Bessora | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bessora
DIMENZIJA
8,83 MB
IME DATOTEKE
Alpha.pdf
ISBN
7399783899464

OPIS

Alpha, večkratno nagrajeni strip belgijsko-gabonske pisateljice Bessore in francoskega ilustratorja Barrouxa, je prvoosebna pripoved simpatičnega begunca po imenu Alpha, ki se odpravi na pot od Abidjana, glavnega mesta Slonokoščene obale, do Pariza, kjer naj bi se združil s svojo prebeglo ženo in sinom. Tako se pred bralci začne odvijati puščavski strip ceste, ki ga riše Aphov naiven, hudomušen, a tudi vsega hudega vajen pogled na svet. Toda – to je cesta bega, usmrajenih taborišč, saharskega peska v očeh, sredozemskega morja v usahlih pljučih in nenavadne vztrajnosti. Alpha je realen vpogled v kruto stvarnost življenj, ki se v vrtincu političnega in ekonomskega izkoriščanja ter preproste želje po normalnem življenju pogosto končajo na mejah zahodnega – evropskega – sveta. »Pot odloča o tem, kje boš na koncu pristal. Včasih lahko ostaneš v taborišču sredi puščave ali pa čakaš ob morju in tako zapraviš pet ali šest let.« o avtorjih Pisateljica Sandrine Bessora se je rodila v Belgiji, materi Švicarki in očetu iz Gabona. Odraščala je v Evropi, v ZDA in v Afriki. Po dokončanem študiju na Visoki poslovni šoli v Parizu (École des hautes études commerciales de Paris), ki mu je sledila poklicna kariera na področju mednarodnih financ v Ženevi, je doktorirala s področja antropologije in leta 1999 napisala svoj prvenec. Leta 2001 je objavila roman Packe črnila (Les Taches d’encre) pri založbi Serpent a Plumes ter prejela nagrado fénéon. Za delo Utrgajte me, čedni gospodiči … (Cueillez-moi, jolis Messieurs …), ki je izšel pri založbi Gallimard, je leta 2007 prejela veliko nagrado črne Afrike (Grand Prix littéraire d’Afrique noire). Navdih za zgodbe črpa iz vsakdanjega življenja, pa tudi iz gledališča, slikarstva in filma. Njeni teksti so pogosto satirični, dotikajo se izključenosti, razrednega boja, odnosov v dobi spletnih omrežij ter na občutljiv način obravnavajo tudi stereotipe in dvome pri prevzemanju identitet. Ilustrator Stéphane Barroux se je rodil v Parizu in večji del svojega otroštva preživel v severni Afriki. Ko se je vrnil v Francijo, je po študiju umetnosti deloval kot umetniški direktor v različnih oglaševalskih agencijah. Nekaj let kasneje se je preselil v Kanado, nato pa v ZDA, kjer je kot ilustrator za časopise in mladinske knjige doživel velik uspeh. V času bivanja v Ameriki je sodeloval s številnimi časopisi in revijami, kot so The New York Times, The Washington Post, Forbes Magazine, ter objavljal dela iz otroške literature, ki so mu prinesla številne nagrade. Vodi ga občutek za barve in fantastiko, ilustracije se loteva na tradicionalen način, pri čemer kombinira tehnike linoreza, grafitnega svinčnika, akrila … Barroux s surovo-treznimi ilustracijami Alphovi zgodbi vdihne telo in duha. Njegova linija je močna in izrazna, intimno se preplete s pripovedjo, tako da bralec svet ljudi, ki iščejo boljši svet, ne le vidi, temveč tudi občuti.

Letters that arose from alpha include the Latin A and the Cyrillic letter А.. In English, the noun "alpha" is used as a synonym ... Alpha is a way to inspire and equip churches to create a space where people from any background can encounter Jesus.

Letters that arose from alpha include the Latin A and the Cyrillic letter А.. In English, the noun "alpha" is used as a synonym ... Alpha is a way to inspire and equip churches to create a space where people from any background can encounter Jesus.

POVEZANE KNJIGE