ABCČĆ migracij

ABCČĆ migracij - Jernej Mlekuž | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jernej Mlekuž
DIMENZIJA
9,92 MB
IME DATOTEKE
ABCČĆ migracij.pdf
ISBN
1819021766119

OPIS

Migracije so največkrat razumljene kot nekakšen nepotreben in nadležen stranski produkt človeškega razvoja. Tako kot hrup reaktivnih motorjev – ne poganja letala, le cefra nam možgane in osmišlja pomen besedne zveze zvočno onesnaževanje. Ko človeško bitje sliši besedo migracija ali migrant, najbrž najprej pomisli na objokane obraze svojcev, razbite družine, potoke solz, ki tečejo po trdi in neprijazni pokrajini tujine, iz domovine bežeče možgane, amputirane ude naroda, narodne rakave rane in podobne neljube pojave, ki se jih človečnjaki otepajo kot Pepelka mozoljev. Migracije so torej odklon, ali z bolj ošabnimi besedami, anomalija od normalnosti, sreče in drugih reči, h katerim, sicer večinoma neuspešno, teži človeška vrsta. ABCČĆ migracijvsega tega ne zanika, a vztraja, da odkloni lahko tudi bogatijo. Če ne bi stopil opičnjak na nevarna savanska tla, bi še zmeraj zobali sladko sadje v prijetni senci varnih krošenj. In če se ne bi prvi migrant odpravil na dolgo in neznano pot, bi še vedno bežali pred levi. Nikoli ne bi slišali Sedme simfonije, se igrali s pokemoni in se jezili na gin tonik brez leda. Knjiga je izšla s podporo Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Več >> Arhiv publikacij >> Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije pri Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ISIM ZRC SAZU) se ukvarja z interdisciplinarnim poljem raziskovanja migracijskih procesov tako v Sloveniji kot v mednarodnem okolju. Raziskovalci ... ABCČĆ migracij Moj zvezek Avtor: Jernej Mlekuž Leto: 2021 Umetnostna in zgodovinska srečevanja z Judi na Slovenskem Opera Instituti Artis Historiae Uredila: Polona Vidmar ABCČĆ migracij - branje o izseljenstvu in priseljenstvu.

Njegova nova knjiga opisuje nepretrgani migracijski tok človeštva in skuša definirati osnovne pojme - kaj je migracija, kdo je migrant in podobno. Predstavili pa ... O pravkar izdani knjigi ABCČĆ migracij v rubriki Plus Minus včeraj v Studio City - poslušajte od 41'10'' naprej:... About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators ... ABCČĆ migracij.

POVEZANE KNJIGE