182 dni

182 dni - Tina Pegan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tina Pegan
DIMENZIJA
8,16 MB
IME DATOTEKE
182 dni.pdf
ISBN
7458612052942

OPIS

182 dni, Življenje na psihoterapevtskem oddelku je delo z avtobiografskim prizvokom, katerega osrednja tematika so duševno zdravje, duševna bolezen, drugačnost in institucionalizacija. Eva, glavna pripovedovalka zgodbe, nas skozi dnevniške zapise in osebnoizpovedno pripovedovanje popelje v svet lastne duševne bolezni in bolezni pacientov psihoterapevtskeg oddelka slovenske psihiatrične bolnišnice. 182 dni je zgodba o depriviligiranosti, ki jo iz kulturnega stališča prinaša zaznamovanje s statusom bolnika, in o bitki z boleznijo, ki radikalno zaznamuje pripovedovalkin obstoj. 182 dni je knjiga, ki vas bo čustveno osupnila. Intervju z avtorico Tino Pegan: 1. Od kod ste črpali navdih za pisanje knjige? Navdih za knjigo sem črpala iz osebnega doživetja in iz doživetij ljudi, ki so postali moji sogovorniki v psihiatrični bolnišnici. Prevzele so me njihove zgodbe, polne upanja in moči pa tudi predaje in vnovičnega iskanja smisla. 2. Komu je knjiga namenjena? Knjiga je namenjena vsem, ki bi se radi osvobodili zmotnih predstav o duševnih boleznih in iskalcem novih znanj o različnih načinih življenja. Namenjena je pacientom (sedanjim in preteklim), njihovim svojcem, prijateljem, zdravstvenim delavcem, skratka, vsem tistim, ki iščejo uteho ter tistim, ki bi radi bolje razumeli psiho v bolnišnico interniranega sočloveka. 3. Kakšno je sporočilo knjige? Sporočilo knjige je: »Želja po duševnem zdravju je zlasti želja posameznikov po razbremenitvi življenjskih zgodb.« V knjigi sporočam, da se je vredno boriti za svoj prostor pod soncem in da je tudi v redu, če se nam zgodi, da nas življenje preizkuša ter nas opazuje pri vnovičnem sestavljanju. V redu je, če smo drugačni od množice, v redu je, če si upamo biti mi. 4. Morebitni odzivi na knjigo? Odzivi na knjigo so se večinoma dotikali slednjih prilastkov: - Humorna, življenjska, realistična, taka, ki te posrka pri branju … Žal, kratka. :)

Življenje na psihoterapevtskem oddelku. Tina Pegan.

Do tego okresu wlicza się oczywiście te 33 dni, lub 14 (po 50-tym roku życia), wynagrodzenia chorobowego, które płaci pracodawca (najprościej jak liczy się zawsze pierwszy dzień zwolnienia lekarskiego, który ... Zwolnienie powyżej 182 dni nie musi dotyczyć jednego nieprzerwanego okresu zasiłkowego. Jeśli pomiędzy dwoma okresami niezdolności do pracy spowodowanymi tą samą chorobą nie upłynęło więcej niż 60 dni, to oba te okresy uważa się za jeden okres zasiłkowy (czyli po 182 dniach, chory straci prawo do zasiłku). Jeżeli upłynie 182 dni zasiłku chorobowego (łącznie z okresem pobierania wynagrodzenia chorobowego), nie zawsze można od razu w 183.

POVEZANE KNJIGE