Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh

Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh - Vladislav Stres | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladislav Stres
DIMENZIJA
7,50 MB
IME DATOTEKE
Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh.pdf
ISBN
1853327169406

OPIS

Prek Vaške situle – izkopali so jo okrog leta 1880, Vladislav Stres, avtor te knjige, pa je zanjo izkopal slovensko ime: vrč, poimenuje jo Vrč Vače – se prestavimo za 2500 let v preteklost. Pisava na vrču je povsem drugačna, kot jo poznamo dandanes. Je slikopisna. V tej pisavi ni nobenih besed. Pa nobene črke. Simbolika je kompleksno povezana v celoto. Pravo mojstrsko delo, ki pa ga ne smemo brati z očmi čistega racionalizma. Povedi običajev ter kulture na tej izjemni umetnini 24 centimetrov visokega vrčka, iz petega stoletja pred novim štetjem na naših tleh, se bolj približamo z asociacijami ter sledenju dodelanim filmsko dinamičnim »stripovskim« upodobitvam.

Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh / Vladislav Stres. - 1.

Český Honza ... Autor šablony NAŠE KULTURA. Lis 27, 2020 // NAŠE KULTURA // 0 komentářů Můj nejlepší kamarád 17.12.2020 - 28.1.2021 Komorní divadlo Kalich | Rytířská 31, Praha 1 www.divadlokalich.cz… KULTURA - věčné téma našeho města Vážení spoluobčané, ve svém dubnovém úvodníku otevírám téma, o kterém se v na-šem městě neustále živě diskutuje.

POVEZANE KNJIGE