Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh

Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh - Vladislav Stres | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladislav Stres
DIMENZIJA
6,84 MB
IME DATOTEKE
Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh.pdf
ISBN
8076967311138

OPIS

Prek Vaške situle – izkopali so jo okrog leta 1880, Vladislav Stres, avtor te knjige, pa je zanjo izkopal slovensko ime: vrč, poimenuje jo Vrč Vače – se prestavimo za 2500 let v preteklost. Pisava na vrču je povsem drugačna, kot jo poznamo dandanes. Je slikopisna. V tej pisavi ni nobenih besed. Pa nobene črke. Simbolika je kompleksno povezana v celoto. Pravo mojstrsko delo, ki pa ga ne smemo brati z očmi čistega racionalizma. Povedi običajev ter kulture na tej izjemni umetnini 24 centimetrov visokega vrčka, iz petega stoletja pred novim štetjem na naših tleh, se bolj približamo z asociacijami ter sledenju dodelanim filmsko dinamičnim »stripovskim« upodobitvam.

A práve v práci mnohí z nás trávia viac ako 1/3 svojho života. Buď máme toto prostredie pod našou plnou kontrolou (pracujeme doma), alebo sme vsadení do prostredia (firma), kde na základe určitých presvedčení a vzorov myslenia vznikla kultúra ... Trije nagrajenci, ki prejmejo našo novo knjigo Vrč Vače (situla) in predrimska kultura na naših tleh, so: Tadej Prosen, Deša Bubola in Karmen Ažman.

... Knjiga Vrč Vače je za Slovence zelo ... VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.

POVEZANE KNJIGE