Trinajst

Trinajst - Boris Kolar | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Kolar
DIMENZIJA
11,98 MB
IME DATOTEKE
Trinajst.pdf
ISBN
4373656182054

OPIS

Španski kralj zasleduje odslužena medveda, ki ju prav zanj pripeljejo iz cirkusa, a oba srečno pobegneta in začneta nenavadno življenje izven kletke. Mojster z neverjetno razvitim vonjem si zastavi nalogo, da bo v mestni uri izsledil vonj Adolfa Hitlerja, ki je pred desetletji obiskal mesto … Živali v trinajstih zgodbah so pogosto bolj človeške kot ljudje, oboji bolj sledijo nagonu kot razmisleku, za svoje težave pa najdejo kar najbolj neverjetne rešitve. Medveda iz nevarnosti reši spretna vožnja na cirkuškem kolesu, problem faraonskih mravelj v stanovanju pa premagajo z zapleteno vzpostavitvijo naravnega ravnovesja, ki vključuje tudi ptice roparice.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Iz oddaje S knjižnega trga. Kolar, Gomboc Čeh, , Stanonik Zadnje iz sekcije.

Zaradi Kolarjevega naravoslovnega znanja, izjemnega čuta za opazovanje in lahkotnega obvladovanje peresa te posrkajo vase, zbudijo domišljijo ali bolje rečeno nekakšen pranagon, in te prestavljajo v čudna stanja. Recenzijski izvod: Trinajst. Zbirka odpira zanimivo vprašanje govorice s pozicije živali, a svojega izhodišča prek zgodb ne razmisli zares, ampak zgolj perpetuira ustaljene predstave.

POVEZANE KNJIGE