Slovenska Istra I

Slovenska Istra I Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,65 MB
IME DATOTEKE
Slovenska Istra I.pdf
ISBN
1878701570378

OPIS

Slovenska Istra I je prva od dveh knjig, ki v prispevkih uglednih avtorjev in s pomočjo dragocenega slikovnega gradiva osvetljuje naravoslovne vidike tega prostora. Del, posvečen neživi naravi, obravnava geografske in klimatske značilnosti pokrajine, kamninsko podlago in njeno strukturo. Poglobljeno je predstavljena tudi izjemna vrstna pisanost rastlinstva in živalstva na kopnem in v morju. Iz prizadevanja, da bi bili antropogeni vplivi na naravo čim manjši, je knjigi dodano sklepno poglavje – v razmislek in spodbudo bralcu za sonaravno bivanje. Knjigi, ki so jo uredili prof. dr. Jernej Pavšič, akad. prof. dr. Matija Gogala in mag. Andrej Seliškar, bo sledil drugi del, ki bo ponudil humanističen vpogled v to slikovito slovensko pokrajino.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Slovenska Istra obsega približno 120 naselij. Najbolj spremenjeno podobo imajo obmorska središča, kot so Koper, Izola, Piran, Portorož in Lucija, z bližnjimi turističnimi kapacitetami.

Del, posvečen neživi naravi, obravnava geografske in klimatske značilnosti pokrajine, kamninsko podlago in njeno strukturo. V vinski kleti Montis ohranjajo tradicijo pridelave vina, a hkrati uvajajo tudi nove tehnike ekološke pridelave in predelave grozdja. Obiščite klet, okusite žametne, sveže in pristne okuse ekološko pridelanih vin ter spoznajte male skrivnosti posestva, ki na domačih in mednarodnih tekmovanjih žanje uspehe s številnimi nagradami za kakovost. Slovenska.

POVEZANE KNJIGE