Praktični razlogi

Praktični razlogi - Pierre Bourdieu | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pierre Bourdieu
DIMENZIJA
12,63 MB
IME DATOTEKE
Praktični razlogi.pdf
ISBN
3382829768441

OPIS

Praktični razlogi so Bourdieujevo besedilo iz leta 1994 in spadajo v njegovo pozno obdobje. Med njegovimi deli veljajo za enega najpomembnejših teoretskih, splošnih, preglednih in tudi širše dostopnih, ne pa specifično aplikativnih spisov. Kot rezultat dolge znanstvene kariere na področju sociologije pa se, zaradi dometa obravnavane teme, teorije dejanja, hkrati dotikajo tudi filozofske tematike.V knjigi skuša Bourdieu predložiti teorijo univerzalne veljavnosti sociološkega modela delovanja. Po eni strani v ta namen rekonstruira logiko in delovanjski način vsakdanje prakse, po drugi pa logiko in delovanjski način praktičnih form osrednjih družbenih polj: politično-administrativnega, znanstvenega, religioznega področja itd. Tako Bourdieu skozi posamezna poglavja obravnava razmerje med šolskim sistemom in ohranjanjem ter legitimacijo razrednih struktur moderne družbe, materialna in simbolna razmerja moči pri razumevanju umetniških del, genezo in notranjo logiko moderne države, družino kot utelešenje predkapitalistične ekonomije itd. Knjiga skozi takšne primere razkriva zmote posebnega načina mišljenja, ki mu Bourdieu pravi »sholastični pogled«, torej napačna razumevanja prakse s strani akademske znanosti, ki meni, da je povsem neodvisna od materialnih in časovnih prisil.S tem se Bourdieujevega spisa ne da brati le kot lucidnega povzetka in predstavitve izjemno dolge, široke in bogate profesionalne poti, njenih upravičeno slavnih empiričnih, konkretnih, aplikativnih študij, temveč hkrati tudi kot angažiran pamflet proti specifičnim režimom vednosti, predvsem proti univerzitetnemu diskurzu.

Hierarhija obvladovanja. Nujni, zadostni pogoji.

Tu so tudi povsem praktični razlogi, od vse višjih cen drugih ogrevalnih sistemov do iskanja alternativnih rešitev, ki so naravi in nam vsem bolj prijazni. Praktični razlogi za priljubljenost kompaktne toplotne črpalke De Dietrich Podrobnosti Prispeval Špela Eržen Objavljeno 09 Januar 2019 Več kot 300 let je že od ustanovitve francoskega podjetja De Dietrich, uspešnega in priznanega proizvajalca ogrevalne tehnike. Pred letom so na slovenski trg lansirali invertersko toplotno črpalko zrak ... V ustavi iz Medine je opredeljena skupnost, »Uma«, imela verski značaj, oblikovali pa so jo tudi praktični razlogi, tako da je obdržala bistvene pravne oblike starih arabskih plemen.

POVEZANE KNJIGE