Partizani

Partizani - Jože Pirjevec | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Pirjevec
DIMENZIJA
3,42 MB
IME DATOTEKE
Partizani.pdf
ISBN
4468971738671

OPIS

Druga svetovna vojna je bila najtežja preizkušnja v krvavi zgodovini jugoslovanskih narodov. Ste vedeli, da se je poleg partizanov na Balkanu borilo še veliko drugih vojaških skupin? Ste vedeli, da je bilo žrtev ogromno, med domačini več kot milijon? Ta in številna druga dejstva in razkritja o bojih, ki so med drugo svetovno vojno potekali na ozemlju nekdanje Jugoslavije, boste lahko kmalu MED PRVIMI prebrali v čisto novi knjigi Partizani, ki jo je po več desetletjih temeljitega študija napisal naš znani in ugledni zgodovinar dr. Jože Pirjevec. PRVI CELOSTNI PRIKAZ PARTIZANSKEGA GIBANJA na tleh Kraljevine Jugoslavije! ● Kako so se med drugo svetovno vojno organizirali partizani in druge vojaške formacije (četniki, ustaši, balisti ...)?● Kdo je vlekel niti v ospredju in kdo v ozadju?● Kako so partizani manevrirali med silami osi, Sovjetsko zvezo in lastnimi cilji?● Nepredstavljivi vojni zločini na vseh straneh ... Dolgo pričakovana knjiga je prva, ki prinaša celostni prikaz nastanka in razvoja partizanskega gibanja na tleh Kraljevine Jugoslavije. Avtor v njej temeljito osvetli razmerja znotraj partizanske organizacije in druge nacionalistične vojaške formacije, pojasni pa tudi razmerja med partizani in zavezniki v protihitlerijanski koaliciji.

Partizani [], a village in Dalgopol Municipality, Varna Province, Bulgaria; Partizani [], a village in Maliuc Commune, Tulcea County, Romania; Partizani, a 1974 Yugoslavian film; FK Partizani Tirana, football club from Tirana, Albania; Yugoslav Partsans, a World War II resistance movement; See also. Partizan (disambiguation) Partisan (disambiguation) Partizani e ka autostrade, te gjithe luajne per Partizanin, ne cdo ndeshje skuadrat kundershtare i hapin porten Partizanit, etj...

Sme podnik v Trnave. Voláme sa Partizáni a nachádzame sa v centre mesta na Námestí SNP 1 (v rožnej budove oproti mestskej knižnici) Partizani may refer to: .

POVEZANE KNJIGE