Orientalske novele

Orientalske novele - Marguerite Yourcenar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marguerite Yourcenar
DIMENZIJA
4,21 MB
IME DATOTEKE
Orientalske novele.pdf
ISBN
5370319231105

OPIS

Orientalske novele je Marguerite Yourcenar predelovala skoraj 40 let. Podobne zgodbe ali prav te ste morda že brali v kakšni drugi različici, a jezik Yourcenarjeve je neprekosljivo tankočuten in neprizanesljiv. Dogajanja podaja lirično, a se ne pusti zavesti tragičnosti svojih junakov. Zgodbe so krute. Vendar, ali nam lahko pisateljica da boljšo popotnico ob branju, kot je ta, da nam prepušča sodbe in razsodbe, da sami prepoznamo, kakšna so naša načela o dobrem in zlem, kako se odzivamo na trpljenje in srečo, in koliko sočutja premoremo? O AVTORICI Življenja Marguerite Yourcenar (1903 – 1987) pa tudi njenih del ne moremo postaviti v okvirje tedanjega družbenega in literarnega sveta. Izredno sta jo zanimali umetnost in zgodovina, zato ni nenavadno, da so njeni najbolj znani romani prav zgodovinski (Hadrijanovi spomini, Opus nigrum). Leta 1939 se je preselila v ZDA in tam ostala. Leta 1980 je bila kot prva ženska izvoljena v Francosko akademijo znanosti.

Večna ljudstev je imelo politeristično vero. Nekaj jih je bilo pa monoteristično (starožidovska vera, krščanska, islam v 7.st.). Orientalske novele.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Orientalske novele zasedajo v opusu Marguerite Yourcenar posebno, a ne posebej izpostavljeno mesto. Predstavljajo koncentrat avtoričine stilistične... Na koncu oddaje pa predstavljamo sveži prevod novel mojstrske pisateljice Marguerite Yourcenar.

POVEZANE KNJIGE