Oprani možgani

Oprani možgani - Robert H. Lustig | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert H. Lustig
DIMENZIJA
10,87 MB
IME DATOTEKE
Oprani možgani.pdf
ISBN
3792022772329

OPIS

Kako je mogoče, da smo ljudje v 21. stoletju bolj nesrečni, osamljeni, bolni in z različnimi snovmi bolj zasvojeni kot kadarkoli prej? Morda zato, ker skušamo zadovoljstvo kupiti – pri tem pa tragično zamenjujemo pojma sreča in ugodje? Korporacije prodajajo užitek v prikritih oblikah ter si manejo roke ob dobičku. Potrošniki se ne zavedamo, da se vse skupaj začne in konča v možganih. Tam so dejavni živčni prenašalci kot serotonin (sreča) in dopamin (vznemirjenje) ter hormoni kot kortizol (stres), ki krojijo naše počutje, zdravje in samopodobo ne glede na to, kateri zunanji dejavniki jih sprožajo. Bomo životarili z opranimi možgani in se v pehanju za srečo tolažili z odmerki sladkorja, najbolj škodljivega belega prahu na svetu, ali poskrbeli za svoje telo z ustrezno prehrano, redno dejavnostjo in primernim načinom življenja? Dr. Robert H. Lustig (roj. 1957) je priznan ameriški pediater endokrinolog in profesor na Univerzi v Kaliforniji v San Franciscu, specialist za nevroendokrinologijo in otroško debelost. Je tudi direktor tamkajšnjega programa WATCH (Weight Assessment for Teen and Child Health) ter predsednik in soustanovitelj neprofitnega Inštituta za odgovorno prehrano. Kot zagovornik zdravega načina življenja in nasprotnik čezmerne uporabe sladkorja v industrijsko predelani hrani je pripravil številne strokovne članke in javna predavanja; na YouTubu objavljeni posnetek Sugar: The Bitter Truth (30. julija 2009) na kanalu UCTV je dosegel viralne razsežnosti. O zdravstvenih izzivih in ustreznih rešitvah piše v svojih prejšnjih knjigah Obesity Before Birth: Maternal and Prenatal Influences on the Offspring (2010), Mastna laž: grenka resnica o sladkorju (2013), Sugar Has 56 Names: A Shopper's Guide (2013) ter The Fat Chance Cookbook (2014).

Deli: Količina-1 + 34,99 € Predviden rok dobave: 3 - 5 dni V trgovinah blizu vas: ... - Dr. David Perlmutter, Požgani možgani »Dr.

Robert Lustig, avtor knjige Oprani možgani, je ameriški pediatrični endokrinolog.Je profesor pediatrije na oddelku za endokrinologijo na kalifornijski univerzi v San Franciscu (UCSF), kjer se je specializiral za nevroendokrinologijo in otroško debelost. Možgani človeka so zgrajeni iz 100,000,000,000 (100 milijard) nevronov. Možgani hobotnice pa iz 300,000,000 (300 milijonov ) nevronov; Nezavest nastopi po 10 sekundah prekinjenega dotoka krvi v možgane.

POVEZANE KNJIGE