Oči teme

Oči teme - Dean Koontz | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dean Koontz
DIMENZIJA
4,10 MB
IME DATOTEKE
Oči teme.pdf
ISBN
2246173031761

OPIS

Roman Deana Koontza iz leta 1981 o »biološkem orožju« Wuhan-400 je svetovna javnost ob pojavi koronavirusa postavila na piedestal kot najbolj preroško literarno delo. Izmišljen virus iz Koontzovega romana, je »najpomembnejše in najnevarnejše kitajsko biološko orožje zadnjega desetletja«. V marcu 2020 je roman skočil na prvo mesto Amazonove lestvice najbolje prodajanih knjig. Prodaja elektronske različice knjige je v zadnjih treh tednih poskočila za osupljivih tri tisoč odstotkov, je še sporočila založba Headline. Gre pa najbrž za nenavadno naključje, da inštitut za virusne bolezni v Vuhanu, ki je opisan v knjigi, resnično obstaja in se nahaja nekaj kilometrov iz mesta. Pa vendar je bil ustanovljen leta 1956, 25 let pred izdajo romana. Tina Evans že leto dni trpi zaradi tragične smrti sina Dannyja. Toda potem, ko se odloči, da je že čas, da končno preboli izgubo in zaživi na novo, se v njenem življenju začno dogajati čudne stvari: nenavadna sporočila v obliki zapisov na tabli v Dannyjevi sobi, računalniški izpisi, ki namigujejo, da njen sin ni mrtev, ter ponavljajoče se sanje, v katerih je Danny še vedno živ in jo roti, naj ga reši. Vsi ti nenavadni dogodki jo popeljejo na strašno popotovanje iz živahnega in bleščečega Las Vegasa v zasneženo gorovje Sierra Nevada, kjer odkrije strašno resnico ... Po več nenavadnih koincidencah, ki kažejo, da je deček živ, začne Tina stvar raziskovati in ugotovi, da njenega sina skrivajo na vojaškem inštitutu, ker se je med taborjenjem, s katerega se ni vrnil domov, okužil z wuhanom-400. Kako je virus prišel na ameriška tla? Z ­znanstvenikom Chen Lijem, ki je prebegnil v ZDA z disketo in vsemi podatki o kitajskem »popolnem orožju«.

Tina Evans se leto dni po tragični smrti svojega sina Dannyja odloči, da je čas, da sprejme sinovo smrt in poskusi zaživeti na novo. Takrat pa se ji začnejo dogajati čudne stvari, zaradi katerih posumi, da je njen sin še živ.

Preverite zalogo po klubskih centrih > Dean Koontz; Oči teme 2020-8-1 06:06 pm Kultura 13 0 0 Ena največkrat omenjenih knjig med vso »korona krizo« je po mojem mnenju Oči teme, saj je v njem omenjen t. i.

POVEZANE KNJIGE