O stvari mišljenja

O stvari mišljenja - Martin Heidegger | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Heidegger
DIMENZIJA
4,78 MB
IME DATOTEKE
O stvari mišljenja.pdf
ISBN
9733753772175

OPIS

O stvari mišljenja je eden ključnih spisov Martina Heideggra iz obdobja po njegovem obratu znotraj mišljenja biti, namreč obrata od mišljenja biti kot bivajočosti bivajočega k mišljenju biti kot dogodja. Gre za obrat, ki ga je Heidegger napovedal že v svojem glavnem delu Bit in Čas. O stvari mišljenja, skupaj s poglavjem Čas in bit, velja za enega ključnih filozofskih del 20. stoletja. Oba sta vplivala in še vplivata ne samo na razvoj filozofije, ampak tudi na razvoj drugih humanističnih ved, na umetniško ustvarjanje ter celo na raziskovanja s področja fizike. Knjigo je prevedel akad. prof. dr. Tine Hribar.

Za rezultate domišljiskega mišljenja velja da v svoji celostni obliki še niso bili narejeni, so unikatni. Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov. S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov! Družbena omrežja Spletna stran uporablja vtičnike Facebook, Twitter, Scribble in vtičnike ... Martin Heidegger FILOZOFSKI ESEJI - PREDAVANJA I RASPRAVE / O STVARI MIŠLJENJA (ćirilica) šestdesetih let zbrana izšla pod istoimenskim naslovom O stvari mišljenja.

Marija Švajncer, 3. program Radia Slovenija - Ars | 2.

POVEZANE KNJIGE