Mojstrovina

Mojstrovina - Ana Schnabl | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Schnabl
DIMENZIJA
12,97 MB
IME DATOTEKE
Mojstrovina.pdf
ISBN
8265505340447

OPIS

Po kritiško dobro sprejeti in nagrajeni zbirki kratkih zgodb Razvezani Ane Schnabl je pred nami njen romaneskni prvenec Mojstrovina. Gre za psihološki roman, ki se odvija v času razkroja Jugoslavije med letoma 1985 in 1986, v ospredju pa je ljubezenski odnos med urednico Ano in pisateljem Adamom. Ana je mesto mlade urednice dobila v zameno za sodelovanje z oblastmi, med drugim bi morala poročati tudi o Novorevijašu Adamu, sicer profesorju književnosti, a se med urejanjem njegove knjige Mojstrovina zapleteta v afero. A središče pisateljičinega zanimanja ni ljubezenska zgodba. Kot pojasnjuje, jo je bolj pritegnilo to, »na kakšen način se ljudje srečujemo s seboj in s svojo usodo pa tudi to, kako ta srečevanja prenašamo, če jih seveda sploh znamo prenesti«. Roman, ki raziskuje proces osvobajanja od moralnih norm, na zadnjih straneh prinaša nepričakovan zasuk.

Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev. Mojstrovina meseca. Torte in umetelno izdelane slaščice so naša strast, ki raste iz leta v leto, skupaj z njo pa tudi različni okusi, oblike in sladke dekoracije zanje.

Mi obra maestra) Film / Komedija, Španija 105 min | IMDB: 7,1 | ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Brezkompromisen preprodajalec umetnin in nedružaben slikar skujeta načrt, ki pa se izkaže za bolj norega in tveganega, kot sta pričakovala. Botticellijeva mojstrovina prodana za neverjeten znesek Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev. Mojstrovina meseca.

POVEZANE KNJIGE