Moja skrivna knjiga

Moja skrivna knjiga - Francesco Petrarca | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Francesco Petrarca
DIMENZIJA
12,48 MB
IME DATOTEKE
Moja skrivna knjiga.pdf
ISBN
7972431540575

OPIS

Frančišek Petrarka velja za enega največjih pesnikov vseh časov, je pa tudi prvi humanist in sodobni pisatelj, prav ta njegova skrivna knjiga oznanja začetek evropske prozne književnosti sploh, opisuje pa dvome, ki so ga obletavali med njegovim spodletelim bojem za dosego duhovne popolnosti, in to v obliki pogovora s tedaj najvišjo krščansko avtoriteto svetim Avguštinom, pri katerem je Petrarki uspelo s krščanskim mišljenjem povezati poganske klasike in torej antična prepričanja in jih vse uskladiti v enotno humanistično mišljenje. Kot pove Tin Ujević: "Namesto učiteljeve askeze Petrarka brani pozitivne radosti življenja in človeške spodbude vseh dejavnosti, ki jih je težko ukiniti, brani svojo umetnost, ki je po vsebini precej čutna, po obliki pa prefinjena, kot tudi pravico do razkošja kulture, posvetne umetnosti, individualnega razcveta občutkov, morda pa celo pravico do razvoja svobodne znanosti in torej isto vero sprejema z drugačnim svetovnim nazorom."

Veste kaj? Če želite, si lahko uvod napišete sami in se podpišete. Napiše vam ga lahko tudi kdo drug.

da je njena metoda uspavanja z zgodbami njena skrivna supermoč, ki jo mnogi krvavo potrebujejo. Ustvarila je podkast z zgodbami za lahko noč 'Ne zgodi se veliko' in kmalu zatem je bila deležna navdušenih odzivov ljudi, ki so ji pisali, da so prvič v letih ali desetletjih neprekinjeno spali vso ... Mene je že prepričala Skrivna zgodovina, v angleškem izvirniku jo v posnetku izpostavi Monika.

POVEZANE KNJIGE