Ledeni teden

Ledeni teden - Pascal Bruckner | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pascal Bruckner
DIMENZIJA
3,77 MB
IME DATOTEKE
Ledeni teden.pdf
ISBN
6224126911454

OPIS

Na potovanju z ladjo iz Marseilla proti Istanbulu se na krovu srečata dva para: zaročenca Béatrice in Didier, oba solidno umeščena v srednji razred pariških izobražencev, ki odhajata v Indijo iskat nekaj duhovne spodbude in eksotičnih dražljajev, ter nekoliko čudaški, cinični paraplegik Franz s svojo mlajšo, izzivalno in zapeljivo partnerico Rebecco. Franz začne Didierju razkrivati burno zgodovino svojega razmerja z Rebecco, od nore zaljubljenosti do najrazličnejših spolnih igric. Na drugi strani Rebecca draži Didierja, ki čedalje bolj podlega njenim čarom in pri tem v nemogoč položaj sili Béatrice. Kočljivi odnosi med četverico dosežejo vrhunec na silvestrsko noč, ko se sredi zabave ljubimci hočeš nočeš soočijo z resnico o sebi in svojih ljubezenskih utvarah. O avtorju Pascal Bruckner (1948, Pariz) je esejist in romanopisec. Večina njegovih del je posvečena kritiki francoske družbe in kulture. Za svoja dela je prejel številne nagrade, njegova proza pa je doživela tudi odmevno filmsko uprizoritev (Bitter Moon, Roman Polanski).

letu je umrl Viktor Saksida Nevarna zapuščena hiša sredi Kopra V srednje šole vsi dijaki, maske obvezne od 6. razreda Kacin: Prihodnji teden načrtujemo začetek cepljenja vzgojiteljev in učiteljev ... Roman Ledeni teden se dogaja na ladji, ki pluje iz Marseilla proti Istanbulu.

Novembra lani sem začel z delavnicami prek zoom-a. Ledeni teden, roman, ki se na površini v glavnini pripovedi ukvarja s preteklostjo razmerja med paraplegikom Franzem in njegovo ženo Rebecco, v podtalju v središče postavlja psihološko intrigo, ki v ospredje postavi odnos drugega para, Béatrice in Didierja.Medtem ko Franz Didierju skozi pripoved obuja domnevno preteklost svojega razmerja z Rebecco - domnevnega pač zato, ker Franz ... Članki z oznako Ledeni teden. prvi mesec samo 1 eur.

POVEZANE KNJIGE