Kritičarka na drevesu

Kritičarka na drevesu - Tina Vrščaj | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tina Vrščaj
DIMENZIJA
11,49 MB
IME DATOTEKE
Kritičarka na drevesu.pdf
ISBN
2693131528744

OPIS

Kritičarka na drevesu je knjiga izbranih kritik slovenskih romanov iz obdobja 2010–2017. Pod drobnogled jemlje nekaj deset romanov različnih avtorjev, generacij in estetskih usmeritev od Alojza Rebule, Florjana Lipuša, Draga Jančarja, Emila Filipčiča, Milana Kleča, Franja Frančiča, Andreja Moroviča, Maje Haderlap, Brine Svit, Štefana Kardoša pa do Mojce Kumerdej, Andreja E. Skubica, Tadeja Goloba, Katarine Marinčič, Aleša Čara, Dušana Šarotarja, Sebastijana Preglja, Jasmina B. Freliha, Davorina Lenka, Veronike Simoniti in drugih. Kritike Tine Vrščaj so napisane v živahnem slogu in z jasno izraženimi vrednostnimi sodbami. Občasno so dvignile kar nekaj prahu, saj brez zavor nasprotujejo tako imenovanemu splošnemu mnenju ali celo polemizirajo z žargonom aktualne literaturpolitične korektnosti. Poleg tega so na slovensko kritiško sceno prinesle odločno besedo, ki, pa naj se z njo strinjamo ali ne, ob presoji aktualne vrednosti obravnavanega dela išče tudi njegovo presežno estetsko in etično moč. Tina Vrščaj (1987) je literarna kritičarka, pisateljica in prevajalka. Diplomirala je iz angleškega jezika in primerjalne književnosti. Objavila je romana Zataknjena v pomladi (2010) in Odradek (2012), zbirko zgodb Plašč (2016) in pravljico Plah, plašen, najplašnejši Tapatapata (2017). Prevedla je knjige Jezusovo otroštvo J. M. Coetzeeja (2012), Ekonomija želje Daniela Bella jr. (2016) in Novi in izbrani eseji Denise Levertov (2019). Njena zbirka Plašč je bila nominirana za nagrado Mira, esej Srečno pospravljeni pa je prejel nagrado revije Sodobnost za najboljši esej leta 2019.

Pod drobnogled jemlje nekaj deset romanov različnih avtorjev, generacij in estetskih usmeritev od Alojza Rebule, Florjana Lipuša, Draga Jančarja, Emila Filipčiča, Milana Kleča, Franja Frančiča, Andreja Moroviča, Maje Haderlap, Brine Svit, Štefana Kardoša pa do Mojce ... Kritičarka na drevesu je knjiga izbranih kritik slovenskih romanov iz obdobja 2010-2017. NA ZALOGI 50 kos.

Heinz Schlaffer. Na mastnou skvrnu se položí savý papír nebo čistá textilie a delší dobu se přejíždí horkou žehličkou. Mastnota se částečně do savého materiálu vsákne, zbytek se po vychladnutí dřeva pokuste vymýt nitroředidlem, které bývá v každé domácnosti (ředidlo C 6000).

POVEZANE KNJIGE