Klateži

Klateži - Izidor Dolenc | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Izidor Dolenc
DIMENZIJA
11,79 MB
IME DATOTEKE
Klateži.pdf
ISBN
7897422663520

OPIS

Ura je pet zjutraj in zunaj spet dežuje. V stari ropotarnici za župniščem so že vsi zbujeni. Pa ne zato, ker bi sami tako hoteli. Ropotarnico morajo zapustiti, preden se zbudi župnik. Razen dejstva, da so vsi umazani brezdomci, ušivi klošarji, brezdelni postopači ali kakor koli že jih ljudje zmerjajo, imajo zelo malo skupnega. So različnih karakterjev, prihajajo z različnih koncev Evrope, vsak nosi s seboj svojo zgodbo, vsak ima drugačen razlog, zakaj je končal na ulici. Znova se morajo podati na mokre in neprijazne londonske ulice. A vendar, kot se izkaže, to ne bo le še en posran dan, kot si vsi mislijo, ko stopijo v hladno jutro. Zaradi vrste nespametnih dejanj, storjenih iz samega dolgočasja ali brezizhodne obupanosti, ter naključnih srečanj se morajo vsi soočiti ne samo s posledicami svojih dejanj, ampak tudi z v globine potisnjenimi čustvi iz preteklosti.

Temačen roman se spusti v svet londonskih klošarjev, med katerimi je glavni pripovedovalec Ljubljančan, še pred kratkim mlad človek z delom, partnerko, domom in hrano, kar mu je z vsakim trenutkom bolj nedoseg­ljivo, odkar se je izgubil v naključno druščino brezdomcev, ki predrgetajo noči v župnijski lopi, kjer ne bi smeli biti, in upajo na ostanke zavržene hrane. Klateži, simpatični glasbeni prijatelji iz celjskih koncev, se lahko pohvalijo s številnimi uspehi s festivalskih odrov, avtorskimi skladbami, videospoti, kot prvi med ansambli tudi z lastnim vlogom na družbenih omrežjih, predvsem pa tudi z ljubeznijo do slovenske ljudske in narodnozabavne pesmi. klateži med rezultati iskanja na spletu. REZULTATI ISKANJA: klateži < > NOVICE DNEVA • • Članki z oznako klateži.

Najnovejši prispevki. Mladički v Zagrebu; V družbi levov; Tačke so! Kolaž ... Produkcija: GOLICA TV Predstavljamo vam naš najnovejši videospot za pesem 'NEKAJ, KAR SE POZABI'.

POVEZANE KNJIGE