Je čas umiranja

Je čas umiranja - Nicolas Diat | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nicolas Diat
DIMENZIJA
5,94 MB
IME DATOTEKE
Je čas umiranja.pdf
ISBN
3162627494644

OPIS

Kako naj umremo? Kako naj odgovorimo na naše strahove? Božji možje živijo, da bi se za zidovi samostanov pripravili na véliki prehod. Ali so nam lahko v pomoč, da bi razumeli trpljenje, bolezen, bolečino in samoto zadnjih trenutkov? Nicolas Diat je od Cîteauxa do Lagrassa, od Velike kartuzije do Solesmesa zbral izpovedi menihov o koncu njihovega življenja. V izjemnih pogovorih v osmih samostanih spoznamo, da si njihova umiranja niso podobna: nekatera so preprosta, srečna, lepa in veličastna, druga pa dolgotrajni ali boleči boji. Avtor pripoveduje o kalvariji mladega redovnika, ki ga je prizadela huda bolezen, in o kanoniku, ki ga je uničila bitka z levkemijo, oriše potrtega brata, ki si je vzel življenje, opisuje blago in angelsko umiranje puščavnikov. Kakor je vsako življenje edinstveno, nam tudi bolečine menihov niso tuje: vsi jih poznamo. Nicolas Diat nam odpira vrata samostanov in se tankočutnim pisanjem dotika vprašanja smrti.

1 spletni vir (1 datoteka ePUB) Vsebina. V praksi je to podaljšalo čas umiranja. Pogosto so križanim po preteku nekaj ur polomili noge, da se niso mogli več podpirati.

Spodaj izberite svojo knjižnico, vpišite člansko številko in preverite kakšno je vaše uporabniško ime. ...

POVEZANE KNJIGE