Fusnote

Fusnote - Andrej Brvar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Brvar
DIMENZIJA
6,27 MB
IME DATOTEKE
Fusnote.pdf
ISBN
7009719096554

OPIS

Mojster poezije v prozi Andrej Brvar se predstavlja z že deseto pesniško zbirko, pomenljivo naslovljeno Fusnote. Gre za »zbir fragmentov, ki, iztrgani iz svojih avtohtonih kontekstov, eksplodirajo v ognjemet intenzivnih poetičnih asociacij«, kot je v spremni besedi zapisala Miljana Cunta. Več kot tristo petdeset pesniških okruškov oziroma »fusnot« je razporejenih v štiri cikle, ki naslavljajo štiri letne čase, iz njih pa veje Brvarjev neusahljivi vitalizem. Brvar si vzame čas, da s svojim pesniškim očesom opazi tudi najbolj vsakdanje stvari, ki skupaj s hudomušnostjo, veseljem nad življenjem in pozitivnim tonom postanejo posebno magične in brezčasne.

* Kadar Fusnote to dosežejo - in takih primerov resnično ne manjka -, se nenadoma zavemo: naj bo svet še tako heterogen in kaotičen, naj se še s takšno težavo opotekamo po njem, je vendarle tudi lep, ontološko poln, čudežen. To bi utegnil biti tisti skupni imenovalec, ki povezuje vse, in če je na naših brezpotjih kje iskati ... Fusnote.

Andrej Brvar (1945, Maribor) je pesnik in urednik. Bil je član skupine 442, ki je združevala Fusnote (odlomek) Andrej Brvar — 28.

POVEZANE KNJIGE