Doba velikih migracij na Slovenskem

Doba velikih migracij na Slovenskem - Aleksej Kalc, Mirjam Milharčič-Hladnik, Janja Žitnik Serafin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleksej Kalc, Mirjam Milharčič-Hladnik, Janja Žitnik Serafin
DIMENZIJA
11,45 MB
IME DATOTEKE
Doba velikih migracij na Slovenskem.pdf
ISBN
6805827902595

OPIS

Sredi 19. stoletja se je na Slovenskem začelo obdobje, znano kot doba velikih migracij. Takrat so, tako kot že prej druge dele Evrope, širši srednjeevropski prostor zajela množična migracijska gibanja. Do druge svetovne vojne je ozemlje današnje Slovenije za stalno zapustilo okrog 440.000 prebivalcev. Takemu demografskemu primanjkljaju na ozemlju, ki je takrat štelo 1,5 milijona prebivalcev, so botrovali migracijski procesi različnih intenzivnosti in usmeritev, umeščeni med politična, ekonomska, kulturna in družbena dogajanja. Knjiga predstavi glavne obrise množičnih migracij, ki so ključno zaznamovale zgodovino slovenskega prostora, ter organizacijske in kulturno-umetniške dosežke slovenskih migrantov v novih domovinah. Namen knjige je tudi skozi življenjske zgodbe pokazati, kako so bile selitve vedno sestavni del vsakdanjega življenja v določenem zgodovinskem obdobju, v določenem lokalnem okolju in določeni družinski strategiji preživetja. Ob tem želi razprava istočasno obravnavati izseljevanje in priseljevanje kot skupno doživljanje in izkušnjo posameznega človeka, ki je vedno oboje hkrati, izseljenec in priseljenec.

stoletja se je tudi na Slovenskem začelo obdobje, znano kot doba velikih migracij. Takrat so, tako kot že prej dele starega kontinenta, širši srednjeevropski prostor zajela množična migracijska gibanja in ... Knjiga DOBA VELIKIH MIGRACIJ NA SLOVENSKEM je delo treh uveljavljenih raziskovalcev s področja raziskovanja slovenskega izseljevanja in migracij (Alekseja Kalca, Janje Žitnik Serafin in Mirjam Milharčič Hladnik), ki na utemeljen način kombinira različne pristope s področja zgodovinopisja, jezikoslovja in sociologije. Doba velikih migracij na Slovenskem - dr.

Takrat so, tako kot že prej dele starega kontinenta, širši srednjeevropski prostor zajela množična migracijska gibanja in ... Knjiga DOBA VELIKIH MIGRACIJ NA SLOVENSKEM je delo treh uveljavljenih raziskovalcev s področja raziskovanja slovenskega izseljevanja in migracij (Alekseja Kalca, Janje Žitnik Serafin in Mirjam Milharčič Hladnik), ki na utemeljen način kombinira različne pristope s področja zgodovinopisja, jezikoslovja in sociologije. Doba velikih migracij na Slovenskem - dr. Aleksej Kalc, dr.

POVEZANE KNJIGE