Doba velikih migracij na Slovenskem

Doba velikih migracij na Slovenskem - Aleksej Kalc, Mirjam Milharčič-Hladnik, Janja Žitnik Serafin | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleksej Kalc, Mirjam Milharčič-Hladnik, Janja Žitnik Serafin
DIMENZIJA
9,40 MB
IME DATOTEKE
Doba velikih migracij na Slovenskem.pdf
ISBN
3050023008424

OPIS

Sredi 19. stoletja se je na Slovenskem začelo obdobje, znano kot doba velikih migracij. Takrat so, tako kot že prej druge dele Evrope, širši srednjeevropski prostor zajela množična migracijska gibanja. Do druge svetovne vojne je ozemlje današnje Slovenije za stalno zapustilo okrog 440.000 prebivalcev. Takemu demografskemu primanjkljaju na ozemlju, ki je takrat štelo 1,5 milijona prebivalcev, so botrovali migracijski procesi različnih intenzivnosti in usmeritev, umeščeni med politična, ekonomska, kulturna in družbena dogajanja. Knjiga predstavi glavne obrise množičnih migracij, ki so ključno zaznamovale zgodovino slovenskega prostora, ter organizacijske in kulturno-umetniške dosežke slovenskih migrantov v novih domovinah. Namen knjige je tudi skozi življenjske zgodbe pokazati, kako so bile selitve vedno sestavni del vsakdanjega življenja v določenem zgodovinskem obdobju, v določenem lokalnem okolju in določeni družinski strategiji preživetja. Ob tem želi razprava istočasno obravnavati izseljevanje in priseljevanje kot skupno doživljanje in izkušnjo posameznega človeka, ki je vedno oboje hkrati, izseljenec in priseljenec.

stoletja se je na Slovenskem začelo obdobje, znano kot doba velikih migracij. Knjigo, ki predstavi glavne obrise množičnih migracij, ki so ključno zaznamovale zgodovino slovenskega prostora, ter organizacijske in kulturno-umetniške dosežke slovenskih migrantov v novih domovinah, bosta predstavila soavtorja Mirjam Milharčič ... Doba velikih migracij na Slovenskem Kalc, Aleksej ; Milharčič-Hladnik, Mirjam ; Žitnik Serafin, Janja Vrsta gradiva - znanstvena monografija ; neleposlovje za odrasle V okviru Evropskega tedna mobilnosti vas vabimo na predstavitev knjige Doba velikih migracij na Slovenskem, ki bo v Knjižnici Otona Župančiča.

V tem obdobju je zaradi stalne izselitve izostalo 440 ... Doba velikih migracij na Slovenskem book. Read reviews from world's largest community for readers.

POVEZANE KNJIGE