Bogovi in kralji

Bogovi in kralji - Lynn Austin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lynn Austin
DIMENZIJA
9,34 MB
IME DATOTEKE
Bogovi in kralji.pdf
ISBN
6071701778509

OPIS

Ahaz, potomec kralja Davida, je vladal v Jeruzalemu med letoma 732 in 716 pr. Kr. Toda namesto Jahveja, je kralj pričel častiti malika Moloha in mu celo daroval svojega prvorojenca. Tudi Ezekija, Ahazov drugorojenec, ni varen pred poskusi očeta, da bi zadovoljil krvi željnega boga. Kraljica Abija, Ezekijeva mati, se odloči, da tega ne bo nikoli dovolila. Tako mati kot sin iščeta v deželi polni nasilja vir prave moči. V smrtnem strahu spoznata Jahveja, Boga svojih prednikov. Judovo ljudstvo se mora odreči malikovanju in obrniti srce nazaj k Bogu. Zgodba v tej knjigi temelji na skrbnem preučevanju Svetega pisma. o avtorici LYNN AUSTIN je trikratna dobitnica nagrade Christy za zgodovinske romane Hidden Places, Candle in the Darkness in Fire by Night. Lynn, ki je bila nekoč učiteljica, je danes priljubljena pisateljica in govornica. Z možem imata tri otroke in živita v Illinoisu.

Kr. Toda namesto Jahveja, je kralj pričel častiti malika Moloha in mu celo daroval svojega ... Priznani režiser Ridley Scott na velika platna prinaša ep Eksodus: Bogovi in kralji, zgodbo o drznem pogumu moža, ki se je zoperstavil mogočnemu imperiju.

Kaj ti je tega treba bilo, Ridley Scott? Seznam je bil prvotno davčni svitek, na katerega so kasneje hrbtni strani napisali seznam kraljev, vključno z mitskimi kralji, kot so bogovi, polbogovi in duhovi. Uporaba že rabljenega papirusa kaže, da seznam za avtorje ni imel velikega uradnega pomena, čeprav je bil njegov namen pomoč državni upravi. Morda je Ridley Scott zadnji hollywoodski režiser starega kova, ki se ukvarja s kompliciranimi produkcijami, ki vključujejo masovne scene bitk in široke pano... Eksodus: Bogovi in kralji (Exodus: Gods and Kings, Ridley Scott, glasba Alberto Iglesias, 2014) Priznani režiser Ridley Scott prinaša tokrat na velika platna znani in oguljeni ep s pompoznim naslovom Eksodus: Bogovi in kralji.

POVEZANE KNJIGE