Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov na dunajski Filozofski fakulteti

Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov na dunajski Filozofski fakulteti Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,23 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov na dunajski Filozofski fakulteti.pdf
ISBN
5679121213447

OPIS

Konec leta 2015 je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije odobrila projekt Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov v avstro-ogrski monarhiji (1872–1918), ki je trajal tri leta. Dobršen del raziskav je potekal v dunajskem univerzitetnem arhivu (Archiv der Universität Wien) in izsledke je mogoče prebrati v posameznih poglavjih te knjige.

Del okupacije je preživel na osvobojenem ozemlju v Beli krajini in bil 1944 imenovan za dopisnega člana Znanstv. inštituta SNOS, pod konec vojne evakuiran na osvobojeno ozemlje Dalmat. Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov na dunajski Filozofski fakulteti (1872-1918) Oddelek za zgodovino, Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo.

Dobršen del raziskav je potekal v dunajskem univerzitetnem arhivu (Archiv der Universität Wien) in izsledke je mogoče prebrati v posameznih poglavjih te knjige. Založnik o knjigi. Konec leta 2015 je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije odobrila projekt Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov v avstro-ogrski monarhiji (1872-1918), ki je trajal tri leta.Dobršen del raziskav je potekal v dunajskem univerzitetnem arhivu (Archiv der Universität Wien) in izsledke je mogoče prebrati v posameznih poglavjih te knjige. V knjigi »Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov na dunajski Filozofski fakulteti (1872-1918)« je izšlo poglavje »Doktorati slovenskih študentov geografije na dunajski univerzi od leta 1900 do konca prve svetovne vojne«, ki ga je napisal Žiga Zwitter. (12/12/2019) Poglavje v knjigi: Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov na dunajski Filozofski fakulteti (1872-1918) Ob 100-letnici ustanovitve ljubljanske univerze je pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete izšla knjiga Zgodovina doktorskih disertacij slovenskih kandidatov na dunajski Filozofski fakulteti (1872-1918).

POVEZANE KNJIGE