Vsakdanja norost

Vsakdanja norost - Lisa Appignanesi | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lisa Appignanesi
DIMENZIJA
11,27 MB
IME DATOTEKE
Vsakdanja norost.pdf
ISBN
8363707216154

OPIS

Iskrena, avtobiografska pripoved o življenju, smrti, norosti, ljubezni in vnukih, kakor jih vidi pisateljica, ki se ves čas zaveda zgodovinskih in sodobnih muhavosti ženske usode. V ganljivih spominih in pretanjenem nizanju zapisov o svobodi, ljubezni, jezi in prepletanju mitskih in sodobnih družin Lisa Appignanesi vešče vijuga med osebnim in javnim, med neposrednostjo občutkov in objektivnim razmislekom. Zasebni, politični in filozofski pogledi se spajajo v zgodbo ženske, ki krmari med žalostjo in strahom, besom in zmedo, dokler nazadnje ne pripluje v spravo in ljubezen. o avtorici Rojena v povojni Poljski je Lisa Appignanesi odraščala v Parizu in Montrealu, nato pa se v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja preselila v Veliko Britanijo. Med njenimi številnimi nagrajenimi leposlovnimi in neleposlovnimi deli so Freud’s Women, Losing the Dead, Mad, Bad and Sad ter Trials of Passion. Vodi the Royal Society of Literature, piše za New York Review of Books, bila je predsednica angleškega PEN-a, londonskega Freudovega muzeja in mednarodne nagrade Booker.

- 2019 Število izposoj: 99 Sigla Naziv knjižnice Število izposoj; 1: 50225: Cankarjeva knjižnica Vrhnika VSAKDANJA NOROST, Lisa Appignanesi NEKAJ LJUDI IŠČE SREČO IN CRKNE OD SMEHA, Sibylle Berg NON-OUI, Lidija Dimkovska DEZORIENTALKA, Négar Djavadi NAPOJ NESMRTNOSTI, Gabi Gleichmann TUJKA, Stefan Hertmans NEVIDNI, Roy Jacobsen VRNITEV, Ghada Karmi SELMA JE SANJALA O OKAPIJU, Mariana Leky VINJETE STRAHOLJUBCA, Eva Mahkovic Naslov: Vsakdanja norost : o žalovanju, jezi, izgubi in ljubezni. - 2019.

Dodaj v ... Simpozij ob 130. letu železnice v (Dolnji) Lendavi.

POVEZANE KNJIGE