Umreti spomladi

Umreti spomladi - Ralf  Rothmann | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ralf Rothmann
DIMENZIJA
10,30 MB
IME DATOTEKE
Umreti spomladi.pdf
ISBN
4969783118437

OPIS

Zadnji meseci druge svetovne vojne; Nemčija, Avstrija, Madžarska. Čeprav se ve, da je vojna že izgubljena, povsod rekrutirajo starce in nepolnoletne mladeniče ter jih po skrajšanih pripravah pošiljajo na bojišča. Med njimi sta sedemnajstletna prijatelja, molznika iz severne Nemčije, pasivni Walter in bolj izobraženi ter zviti Friedrich. Po prisilni rekrutaciji se nad njiju zgrne zlo in brutalnost vojne ter cinizem esesovskih oficirjev. Rothmann z apokaliptičnimi podobami, ki spominjajo na slike Francisca de Goye iz cikla Grozljivosti vojne, pred nami razgrinja vso nečloveškost nacističnega režima in absurdnost vojne. Po mnenju literarne kritike je Rothmann s tem delom napisal najboljši anti- vojni roman po romanu Na zahodu nič novega E. M. Remarqua iz leta 1929. Z njim je postavil spomenik generaciji svojega očeta, generaciji, ki ji je vojna uničila življenje.

S knjižnega trga. foto: S knjižnega trga Recenzije so napisali Aljaž Koprivnikar, Ana Geršak, Maja Žvokelj in Iztok Ilich.

Jurija, kitajski pa veliko dobro bitje, ki spomladi zaneti iskro življenja v naravi in nato vse leto prinaša darove. Pri založbi Goga je izšel roman nemškega pisatelja Ralfa Rothmanna z naslovom Umreti spomladi, založba Učila International je izdala knjigo Edwarda Snowdna z naslovom Trajna evidenca. Založba Miš pa je izdala slikanico Petra Svetine z naslovom Timbuktu, timbuktu z ilustracijami Igorja Šinkovca. Ralf Rotmann: Umreti spomladi / Paolo Giordano: V času epidemije / Jorge Carrión: Knjigarne.

POVEZANE KNJIGE