Umreti spomladi

Umreti spomladi - Ralf  Rothmann | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ralf Rothmann
DIMENZIJA
4,48 MB
IME DATOTEKE
Umreti spomladi.pdf
ISBN
1123248424289

OPIS

Zadnji meseci druge svetovne vojne; Nemčija, Avstrija, Madžarska. Čeprav se ve, da je vojna že izgubljena, povsod rekrutirajo starce in nepolnoletne mladeniče ter jih po skrajšanih pripravah pošiljajo na bojišča. Med njimi sta sedemnajstletna prijatelja, molznika iz severne Nemčije, pasivni Walter in bolj izobraženi ter zviti Friedrich. Po prisilni rekrutaciji se nad njiju zgrne zlo in brutalnost vojne ter cinizem esesovskih oficirjev. Rothmann z apokaliptičnimi podobami, ki spominjajo na slike Francisca de Goye iz cikla Grozljivosti vojne, pred nami razgrinja vso nečloveškost nacističnega režima in absurdnost vojne. Po mnenju literarne kritike je Rothmann s tem delom napisal najboljši anti- vojni roman po romanu Na zahodu nič novega E. M. Remarqua iz leta 1929. Z njim je postavil spomenik generaciji svojega očeta, generaciji, ki ji je vojna uničila življenje.

Pravila igre so preprosta: na otoku morajo izolirani od ostalega sveta in pod budnim očesom kamer preživeti tri tedne in s seboj lahko vzamejo tri predmete. Prepovedani so mobilni . Kar težko je verjeti Cobissovi navedbi, da je Umreti spomladi šele prvi v slovenščino prevedeni roman romanopisca, kratkoprozaista in pesnika Ralfa Rothmanna (1953).

Provider. Narodna in univerzitetna knjižnica (Obvezni izvod spletne publikacije) Umreti spomladi 11 prehlajen ne.

POVEZANE KNJIGE