Šumenje gozda

Šumenje gozda - Damir Karakaš | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damir Karakaš
DIMENZIJA
8,93 MB
IME DATOTEKE
Šumenje gozda.pdf
ISBN
1008048359608

OPIS

Šumenje gozda je roman o Liki in njenih metamorfozah v obliki mračnih, tihih, trdih,zaprtih ljudi. Čeprav beremo zgodbo družine, o odnosih v njej in njeni vpetosti v družbeno okolje, vas in mesto, beremo tudi o prodoru modernizacije skozi gozdove in čez hribovja, hkrati pa se avtorjevo mojstrstvo kaže v prehajanju od preteklosti k mitom, od realnosti k simbolom in nazaj. Karakaš se tudi v tem romanu postopoma vrača v svoje otroštvo in odraščanje, fascinirajo ga narava, še posebno gozd, in temne plati hrvaške zgodovine, ki še vedno ni izpuhtela iz glav ljudi, čeprav je od nekaterih dogodkov minilo že stoletje. V avtorju tekmujeta strah in želja, ki se izražata s travmo, humorjem in poezijo. Roman je po vsebini in obliki značilno Karakašev, zvit v svoji notranji logiki, natančen in tekoč, zamaknjen in razumljiv, tak, ki gre lahko naravnost v svet.

V subpolarnem pasu na severu prevladuje tajga ali iglasti gozd (smreke, bora ... Dolg opis. Šumenje gozda je roman o Liki in njenih metamorfozah v obliki mračnih, tihih, trdih, zaprtih ljudi.

Publication is available at terminals on the library premises. Add to EndNote (RIS format) Contibutor(s) Karakaš, Damir (author) Hudolin, Jurij (author of introduction, translator) Source.

POVEZANE KNJIGE