Šumenje gozda

Šumenje gozda - Damir Karakaš | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damir Karakaš
DIMENZIJA
8,45 MB
IME DATOTEKE
Šumenje gozda.pdf
ISBN
2911155287461

OPIS

Šumenje gozda je roman o Liki in njenih metamorfozah v obliki mračnih, tihih, trdih,zaprtih ljudi. Čeprav beremo zgodbo družine, o odnosih v njej in njeni vpetosti v družbeno okolje, vas in mesto, beremo tudi o prodoru modernizacije skozi gozdove in čez hribovja, hkrati pa se avtorjevo mojstrstvo kaže v prehajanju od preteklosti k mitom, od realnosti k simbolom in nazaj. Karakaš se tudi v tem romanu postopoma vrača v svoje otroštvo in odraščanje, fascinirajo ga narava, še posebno gozd, in temne plati hrvaške zgodovine, ki še vedno ni izpuhtela iz glav ljudi, čeprav je od nekaterih dogodkov minilo že stoletje. V avtorju tekmujeta strah in želja, ki se izražata s travmo, humorjem in poezijo. Roman je po vsebini in obliki značilno Karakašev, zvit v svoji notranji logiki, natančen in tekoč, zamaknjen in razumljiv, tak, ki gre lahko naravnost v svet.

Če tega ni, naša podzavest to zazna in poveča se stresni odziv. Kaj je lepšega, ko se zjutraj zbudite, odprete okno ali stopite na teraso in prisluhnete ptičjemu petju in zvokom narave, ki še niso onesnaženi s človeškimi zvoki. Šumenje gozda »šuma šumarum« pove več, kot bi se površnemu bralcu zdelo na prvi pogled.

Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Karakaš, Damir (avtor) Hudolin, Jurij (avtor dodatnega besedila, prevajalec) Vir.

POVEZANE KNJIGE