Serijski morilec

Serijski morilec - Samanta Hadžič Žavski | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Samanta Hadžič Žavski
DIMENZIJA
6,86 MB
IME DATOTEKE
Serijski morilec.pdf
ISBN
1181633060971

OPIS

V zbirki kratkih zgodb Serijski morilec, Samanta Hadžič Žavski spretno združuje srhljivost in družinsko travmatiko, pravzaprav kulturno nelagodje nastopi povsod, kjer bi po naših naučenih vzorcih in predvidevanjih moralo pokati od ljubezni, požrtvovalnosti in naravne medsebojne privrženosti. V zgodbah so glavni liki največkrat ženski, avtorica obravnava položaj ženske v družinski, materinski in družbeni vlogi, pri čemer prevprašuje te in še katere vloge, ki naj bi bile ženskam pisane na kožo.

Ko so ga ujele plemenske oblasti, so ga bile pripravljene obsoditi na smrt, a ameriška misijonarka, ki je ravno takrat šla skozi te kraje, je prepričala pleme, da ... Serijski morilec je torej storilec več umorov v daljšem časovnem obdobju. Na kratko sem predstavila pojem serijski morilec in opisala vrste morilcev, saj je za razumevanje njihovega odkrivanja in preiskovanja pomembno, da jih vsaj na kratko spoznamo.

Vse je umoril in zažgal v kmečki krušni peči od leta 1976 do konca leta 1978 na domačiji v Dolenji vasi pri Polhovem Gradcu, ki je danes ni več. ... Serijski morilec je ena najbolj prepoznavnih pop ikon sodobnega časa, je superzvezdnik potrošniške družbe in čisto utelešenje dveh največjih zahodnih fascinacij: krvi in smrti.

POVEZANE KNJIGE