Pasji dnevi

Pasji dnevi - Dušan Mitana | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Mitana
DIMENZIJA
5,98 MB
IME DATOTEKE
Pasji dnevi.pdf
ISBN
4714049655394

OPIS

Dušan Mitana, v marsičem ključno ime slovaške književnosti, je s spretno izmuzljivo pisavo in vztrajno uporniško držo zgodaj postal kultna osebnost, še danes navdih mnogih slovaških pisateljev. Že od začetka ga je zanimalo t. i. odprto delo. Skrivnost v njegovo zgodbo praviloma stopi v obliki zagonetnih motivov in zakodiranih odnosov med osebami in položaji, ki so očarljivo zgodbeno gibalo, neredko pa skrivajo tudi poanto, sporočilo o svetu, kar jih dela privlačne za širok bralski krog. Enigmatičnost, pod katero domujejo tudi družbenokritične prvine, je Mitano ustoličila ne le kot največjega slovaškega mojstra kratke zgodbe, temveč si je prislužil tudi zaščitni znak največjega literarnega mistifikatorja. Pred vami sta njegovi prvi zbirki kratkih zgodb, Pasji dnevi (1970) in Nočna poročila (1976), ki sta še danes med najbolj izzivalnimi slovaškimi knjigami vseh časov.

angleščina. Pasji dnevi ( angleško Wag the Dog) je ameriški komični film iz leta 1997, v katerem so zaigrali Dustin Hoffman, Robert De Niro in Anne Heche .

angleščina. Pasji dnevi ( angleško Wag the Dog) je ameriški komični film iz leta 1997, v katerem so zaigrali Dustin Hoffman, Robert De Niro in Anne Heche .

POVEZANE KNJIGE