Mladost, ki to ni bila: 1928-1949

Mladost, ki to ni bila: 1928-1949 - Božidar Trefalt | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Božidar Trefalt
DIMENZIJA
6,37 MB
IME DATOTEKE
Mladost, ki to ni bila: 1928-1949.pdf
ISBN
4967945427196

OPIS

Božidar Trefalt se je rodil leta 1928 v Kranju. Njegova knjiga Mladost, ki to ni bila nas najprej popelje skozi avtorjevo idilično otroštvo na Primskovem in Bledu. Sledi odhod v Ljubljano, kjer Božidar Trefalt nadaljuje šolanje na gimnaziji. V brezskrbna dijaška leta nenadoma zareže vojna in kmalu se znajde v primežu različnih političnih interesov. Kot dijak je tako priča nastankom Osvobodilne fronte in prvim likvidacijam zavednih Slovencev, ki ga globoko pretresejo in zaznamujejo za vse življenje. Ob koncu vojne doživi tudi usodo Vetrinja in prestane pekel šentviških zaporo

-- Kranj : Studio - ST Samo Trefalt s.p., 2008. -- 159 s.

Prav tako jim ni bilo všeč, da je hodila po domovih revnih in bolnih, da bi jim pomagala. Menili so namreč, da to ni niti varen niti primeren način življenja za osebo iz kraljeve družine. Mamina sestrična je splavila v najstniških letih.

POVEZANE KNJIGE