Mesija s peščenega planeta

Mesija s peščenega planeta - Frank Herbert | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frank Herbert
DIMENZIJA
11,61 MB
IME DATOTEKE
Mesija s peščenega planeta.pdf
ISBN
1771568480048

OPIS

Drugi del iz ciklusa romanov o Sipini, peščenem planetu. Dvanajst let po prevzemu imperialnega prestola Paul Atreides uživa božanski status med svojimi Fremeni. A zmaga nad rodbinama Harkonnen in Corrino ima daljnosežnejše in globlje posledice, na katere ni bil pripravljen. V krvavem džihadu fremenskih hord, ki pustošijo po vesolju, je ugasnilo milijarde življenj, Paul pa ne more storiti ničesar, da bi morijo ustavil, če ne želi omajati prihodnosti svoje rodbine. In medtem, ko se mladi imperator skuša izviti iz klobčiča zloveščih prerokb, ki ga hromijo, nekdanji zavezniki skupaj s starimi sovražniki kujejo zaroto zoper Paula in njegovo družino; zaroto, ki bo obudila duhove preteklosti in Paula postavila pred najtežjo izbiro v življenju. Mesija s peščenega planeta velja za najkontroverznejši del sage o Sipini. Pronicljiva pripoved o moči, korupciji in (zlo)rabi oblasti bralcev ne pušča ravnodušnih in meče novo luč na dogodke iz prve knjige.

L jubljanskemu filmskemu festivalu Liffe.Največ žanrskih filmov je pogledal Aljoša, ki nostalgično ugotavlja, da je manj navdušen nad filmi in vsem kot včasih, zato pa navija za socialni realizem; Mito na začetku izkoristi priložnost, da v miru posluša podkast, potem pa ... Založnik o knjigi Tretja knjiga iz ciklusa romanov o Sipini, peščenem planetu Arrakis, nekoč jalov in pust, se spreminja v rodoviten svet, poln vode in zelenega rastja. Vendar pa se v njegovem razcvetu skriva seme pogube.

Če prvi del klasike govori o prebujenju zatiranih in vzponu revoluc... Mesija s peščenega planeta: trojanski konj, ki to ni junij 12, 2020 vir slike:emka.si Štiri leta po tem, ko je Frank Herbet izdal svoj prvenec Dune, Peščeni planet , je objavil nadaljevanje z naslovom Mesija s peščenega planeta . Mesija s peščenega planeta je naslov nadaljevanja kultnega znanstvenofantastičnega romana Peščeni planet, bolj znanega po angleškem imenu: Dune. Prevod prvega dela je naletel na dober odziv pri slovenski publiki, pri založbi Sanje pa so izpolnili obljubo in objavili še prevod drugega dela šestdelne franšize. Mesija s Peščenega planeta Dvanajst let po vzponu Paula Atreides-a na oblast, o katerem smo brali v Peščenem planetu, smo v drugi knjigi iz ciklusa romanov o Sipini postavljeni v dogajanje dvanajst let kasneje.

POVEZANE KNJIGE