Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost

Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost - Éline Landon | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Éline Landon
DIMENZIJA
8,82 MB
IME DATOTEKE
Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost.pdf
ISBN
4577277061971

OPIS

Odrinimo na avanturo s Svetim Duhom! Vsem je dobro znan začetek zgodbe: »Poročila sta se in imela veliko otrok«, ni pa nujno, da poznamo tudi nadaljevanje. Pogosto mislimo, da se ljubezen pojavi takoj in da je materinski nagon prirojen. Vendar pa stvari ne potekajo vedno tako. V prvih tednih z novorojenčkom se pojavijo obdobja joka, močne utrujenosti, preizkušnje v zakonu, občutek nesposob­nosti, kričanje, krivda. Ženske morajo krmariti med vlogo matere, žene in uspešne ženske v službi in doma. Opravljati vse naenkrat je pogosto naporno. Biti mati in imeti čas zase sta, tako se zdi, dve nasprotujoči si in med seboj nezdružljivi stvari. Številne mlade mamice ogroža izgorelost. Utrujenost zaradi skrajšanih noči in teža odgovornosti postavita pred preizkušnjo fizično in psihično zdravje matere. Večina mater si večkrat reče: »Hitim, hitim, a mi ne uspe narediti vsega!« Odziv na tovrstno razmišljanje nam posta­vlja vprašanje »Kam hitiš? Mar ne veš, da so nebesa v tebi?« Da, nebesa so v nas, a pogosto pozabimo na to. Ponovno moramo odkriti nebesa, ki so v nas, Jezusa, ki je v nas. On nas zmore dvigniti, ponovno postaviti na noge, nas ljubiti take, kakršne smo, in nam vrniti veselje do življenja. Pričujoča knjiga je napisana kot devetdnevnica, ki nas bo v devetih tednih vodila skozi molitev na temo izgorelosti. Namenjena je materam, da bi se naučile dan za dnem z zaupanjem spočiti se v Bogu. Vsako poglavje sestavljajo: odlomek iz Svetega pisma, razmišljanje, molitev, da bi zmogle zaupati Božjemu usmiljenju, in še pričevanje. Pričevanja predstavljajo košček avtoričinega materinskega življenja, ki nam ga zaupa z veliko preprostostjo in je ilustracija obrav­navane teme. Čas za molitev naj bo poseben čas, označen v rokovniku kot kakšno drugo zelo pomembno srečanje. Najpomembnejše je, da svoje srce odprete temu, s čimer vas želi obdariti Gospod. Avtorica nas vabi na prav posebno avanturo s Svetim Duhom. O AVTORici Éline Landon (1978), poročena mamica petih otrok, je ustanoviteljica združenja, katerega cilj je podpirati starše in jih spodbujati k aktivni vlogi pri vzgoji otrok. Knjiga je nadaljevanje Priprave na rojstvo, ki je leta 2019 izšla pri Celjski Mohorjevi družbi.

Eline Landon. 16,50 € Primerjaj Primerjaj.

... Predvsem se kaže kot fizična izčrpanost Medtem ko izgorelost poleg zunanjih dejavnikov povzročajo tudi notranje želje po perfekciji, ustreči drugim, se izkazati in dobiti potrditev. Kaže se tudi kot čustvena izčrpanost.

POVEZANE KNJIGE