Kuga

Kuga - Albert Camus | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Albert Camus
DIMENZIJA
12,38 MB
IME DATOTEKE
Kuga.pdf
ISBN
4461962880917

OPIS

Camusev roman Kuga je v izvirniku prvič izšel leta 1947, v slovenskem prevodu Jožeta Javorška pa leta 1965. Velja za nekakšen literarni komplement avtorjevega filozofskega eseja Uporni človek, ki je izšel le nekaj let pozneje. Roman Nobelovega nagrajenca je po treh četrtinah stoletja še vedno zelo aktualen, saj se sooča z najglobljimi in najbolj občimi vprašanji človečnosti – pa naj ga beremo kot alegorijo ali kot kroniko izbruha elementarne nesreče v obliki epidemije, ki prizadene mesto Oran. Mejne situacije seveda zahtevajo mejne odločitve, v katerih se kažejo posebnosti različnih značajev, ki jih pisatelj mojstrsko oblikuje in predstavi v konkretnih potezah svojih literarnih oseb. Čeprav med njimi osrednje mesto zaseda zdravnik Rieux, pa nam Camus s svojo pisateljsko odličnostjo nadvse nazorno približa tudi druge like, med katerimi izstopa srčni občinski uradnik Grand, ki ga scela zaposluje sestavljanje popolnega prvega stavka svoje bodoče knjige. O avtorjuAlbert Camus se je rodil leta 1913 v Alžiriji in je že v zgodnjem otroštvu v vojni izgubil očeta, tako da se je izšolal po zaslugi požrtvovalne matere in svojega neizmernega talenta, ki so ga opazili učitelji. V svojem prekratkem, a ustvarjalno razgibanem in plodnem življenju, je bil deležen številnih najpomembnejših priznanj, med katerimi velja posebej izpostaviti Nobelovo nagrado za književnost, ki jo je prejel leta 1957, le tri leta pred svojo tragično smrtjo v prometni nesreči.

"The Chronicles of Gilles Li Muisis" (1272-1352), abbot of the monastery of St. Martin of the Righteous.

Najpogosteje nastane z razsojem okužbe iz buba, možna je pa tudi primarna okužba s aerosoliziranimi kapljicami - možen je prenos s človeka na človeka, brez posredovanja živali. Povsem nova Ford Kuga je idealno vozilo, da sprostite svojega pustolovskega duha in si privoščite nove dogodivščine. 2,0-litrski dizelski motor omogoča vleko do 2100 kg težke prikolice, s priključnim hibridom pa lahko vlečete prikolico, težko do 1500 kg. Wherever the destination, the All-New Kuga Plug-in Hybrid uses two sources of power to get you there more efficiently.

POVEZANE KNJIGE