Kraljična onkraj ogledala

Kraljična onkraj ogledala - Bina Štampe Žmavc | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bina Štampe Žmavc
DIMENZIJA
10,22 MB
IME DATOTEKE
Kraljična onkraj ogledala.pdf
ISBN
7895702901383

OPIS

Knjiga pravljic velike mojstrice slovenske mladinske književnosti. Za nameček pa še hudomušna pesem o pesniškem tekmovanju za zlato hruško. V nekem Nekoč, morda kje blizu sinjega Zdaj, je živela kraljična. Neugnana kot duh škratje vile v jutranjem gozdu in lepa, kot prva vrtnica maja. Skrivnostna srebrna nit pravljičnega časa, ki čarobno prepleta tisočletja, stoletja in trenutke sedanjosti, kot da je vtkana tudi v zbirko Bininih novih pravljic Kraljična onkraj ogledala. Naj vas začara. Kaj bo kraljična v naslovni pravljici naredila s steklenimi čeveljci, kako se bo ubranila pred hudobno kraljico in kaj je na drugi strani skrivnostnega ogledala? Bo zvezda, ki se je ujela v krošnji drevesa, končno našla smisel svojega obstoja in se sprijaznila s svojo majhnostjo? Kaj žene zaljubljeno luno vsak večer k pesnikovemu oknu? Bo krojaček uspel obvarovati svojo umetnino pred nagajivim škratom? Bo pesem premaknila zakrknjeno draguljarjevo srce? Se bo našel princ, ki bo prinesel pravo darilo izbirčni princesi? Kako je mlada revna žena ukanila skopega vladarja Škrtnazarja, kakšne oblake šiva Deževni kralj in kaj se dogaja čarovniku Kadabri? V epilogu pa še hudomušno razmišljanje o pesniškem tekmovanju za zlato hruško. Pravljično poetična, skrivnostna, gledališko večplastna ilustracija Darke Erdelji, s številnimi drobnimi detajli, povezavami in namigi sledi, odgovarja, odslikuje in podčrtuje zapisano.

22:00 Tour de France / Roglič naj ima rumeno, Pogačar pa belo majico Boštjan Mervar pravi, da lahko slovenski kolesarski navdušenci lažje zadihajo po 13. etapi Toura.

Celjski mladinski center vas vabi na predstavitev knjige pravljic. Bine Štampe Žmavc KRALJIČNA ONKRAJ OGLEDALA oz.

POVEZANE KNJIGE