Fant, ki je postal most

Fant, ki je postal most - Markus Zusak | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Markus Zusak
DIMENZIJA
3,2 MB
IME DATOTEKE
Fant, ki je postal most.pdf
ISBN
1579925795435

OPIS

Fant, ki je postal most, najnovejši roman avstralskega pisatelja Markusa Zusaka, avtorja uspešnic Kradljivka knjig in Odposlanec, je osupljiva zgodba o petih bratih, ki v predmestni hiši odraščajo sami, v svetu lastnih pravil, pri tem pa jim družbo dela pisana druščina ekscentričnih ljubljenčkov. Prebivalci hiše na Archerjevi ulici so divji, neukročeni in prekipevajo od življenja, so ljubeči, neusmiljeni in polni žalosti. Na poti odraščanja odkrijejo pretresljivo skrivnost, ki je povezana z izginotjem njihovega očeta, ki ni bil vedno Morilec ... V samem srcu nenavadne družine Dunbar pa je Clay, fant, ki zgradi most – zavoljo svoje družine in veličine, da bi opral preteklost in priklical čudež. Vse to in še več, plod trinajstih let, na petstotih straneh čiste bralske ekstaze. Čakali smo ga in dočakali, ganljiv predmestni ep in fanta, ki je postal most. Roman ob spoznanju, da je ljubezen nemalokrat polna tišine in neizrečenega, krasijo številne nagrade, med njimi knjižna leposlovna nagrada Indie 2019, postal je tudi Amazonova naj knjiga 2018 ter knjiga leta 2018 po izboru Wall Street Journala. IZ KNJIGE "Dragi Clay,ko to bereš, je pogovor že za nama ... Rada bi samo rekla, da vem, da boš kmalu odšel, in da te bom pogrešala. Te že pogrešam.Matthew mi je povedal za neki odročni kraj in most, ki naj bi ga gradil. Poskušam si predstavljati, iz česa bo ta most, ampak se mi zdi, da niti ne bo važno. To misel sem si hotela prilastiti, ampak sem prepričana, da jo že poznaš z ovitka Kamnolomca:»VSE, KAR JE KDAJ USTVARIL, JE BILO NAREJENO NE SAMO IZ BRONA ALI MARMORJA ALI BARVE, TEMVEČ IZ NJEGA ... IZ VSEGA, KAR JE SKRIVAL V SEBI.«Samo to vem: Ta most bo narejen iz tebe.Če se strinjaš, bom zaenkrat obdržala knjigo – mogoče zato, da se boš res vrnil ponjo in se vrnil tudi na Surrounds.Pravijo, da ne smeš požigati mostov za sabo, ampak vseeno ti ponujam zippa, tudi če samo za srečo ali za spomin name. In po svoje je vžigalnik smiseln. Saj veš, kaj pravijo o glini, ne? Seveda veš.Pozdrav,Carey" - iz knjige

Po koronavirusu naj bi pri njem izrazitejše postale tudi psihične težave, postal je depresiven, z oboževalci je pogosto delil zapise o tem, kakšne psihične pritiske prinaša glasbena industrija. "Pisnih viri in slikovno gradivo kažejo, da je most stal tukaj že v 16. stoletju.

O nekaterih knjigah se absolutno premalo piše. Še večji greh je, da se jih premalo bere.

POVEZANE KNJIGE