Črna internacionala - - - Drugi zvezek

Črna internacionala - - - Drugi zvezek - Tomaž Mastnak | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Mastnak
DIMENZIJA
4,28 MB
IME DATOTEKE
Črna internacionala - - - Drugi zvezek.pdf
ISBN
2191750857018

OPIS

Knjiga obravnava uvedbo neoliberalizma v Evropi po koncu 2. svetovne vojne. Gre za ključno poglavje v zgodovini neoliberalizma, ki pa ne v domači in ne v tuji strokovni literaturi doslej ni bilo deležno skoraj nobene pozornosti. Na podlagi ameriških, nemških, francoskih, angleških, italijanskih in ruskih virov iz tridesetih in štiridesetih let prejšnjega stoletja in kritičnega branja naše sodobne interpretativne literature knjiga zapolnjuje veliko vrzel v našem poznavanju novejše politične zgodovine v obče in še posebej zgodovine neoliberalizma ter s tem prispevala k boljšemu razumevanju tega pojava, ki tako odločilno oblikuje svet, v katerem živimo. Knjiga obenem nadaljuje in smiselno dopolnjuje delo istega avtorja Liberalizem, fašizem, neoliberalizem, ki je izšlo pri založbi leta 2016 in ki sta ga tako strokovna kot širša javnost zelo dobro sprejeli. o avtorju Tomaž Mastnak (1953) je sociolog in politični filozof, upokojeni znanstveni svetnik na Filozofskem inštitutu ZRC SAZU. Je gostujoči raziskovalec na kalifornijski univerzi v mestu Irvine (UCI), kolumnist Dnevnika, publicist, pomemben nosilec slovenskega civilnodružbenega gibanja iz osemdesetih let, predvsem pa intelektualec širokih pogledov in neposrednega izraza.

Dezorientalka Djavadi, Négar Ogenj, rit in kače niso za igrače. Del 2, Babice, hčere in vnukinje Teden : zgodba o velikem poslu Jeras, Roman RJ Finance Ljubezen v zraku Umor pod K2 Naslov originala: Frane Barbieri, Črna internacionala (Ljubljana: Državna založba Slovenije, 1956) Svaka društvena formacija u povijesti ima svoju političko-ekonomsku podlogu.

2019. Vsebina. Črna internacionala se osredotoča na dogajanje v okupirani Nemčiji po 2.

POVEZANE KNJIGE