Biografija na prehodu v digitalnost

Biografija na prehodu v digitalnost Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,8 MB
IME DATOTEKE
Biografija na prehodu v digitalnost.pdf
ISBN
5078800139504

OPIS

Prehod sodobnih družb v digitalno stvarnost zastavlja veliko vprašanj humanističnim in družboslovnim raziskovalcem, med njimi tudi snovalcem znanstvenih obravnav biografskih vsebin. Raznovrstne spletne biografske platforme brez neodvisnih uredniških odborov ter vpliv družabnih omrežij, ki uporabnike spodbujajo k zaverovanosti v svoje lastne (svetove) biografije, počasi, a vztrajno preoblikuje tudi mesto, pomen in naravo biografskih študij. Novi pomeni biografije v digitalnih družbah postavljajo pred tradicionalne pisce biografskih vsebin okrepljeno zahtevo o nujnosti ohranjanja znanstvenih standardov na področju biografskih študij, ki so pomembni tako z vidika leksikografije kot kulturnozgodovinskega umeščanja osebnosti v prostor in čas. Prvi del monografije zavzemajo poglavja, ki preizprašujejo odnos družb in posameznikov do digitalne stvarnosti, sledijo poglavja, ki tematizirajo odnos drugih humanističnih ved do biografskih vsebin, medtem ko je zadnji del monografije namenjen poglavjem, ki tematizirajo mesto, pomen in naravo biografije v posameznih zgodovinskih obdobjih.

PETRA TESTEN KOREN / Mesto žensk v biografiji. MATEJA RATEJ / Katarina in detomor: biografije v kazenskih spisih.

Med njimi je tudi žanr biografije, sicer ena najbolj priljubljenih in najbolj branih literarnih zvrsti, kjer imamo v zadnjih dveh desetletjih opraviti s fenomenom poljudnosti in arbitrarnosti, kakšne so zadrege in izzivi, pa razkriva zbornik Biografija na poti v ... Biografija na prehodu v digitalnost. More >> Publication archive >> The Scientific Research Centre of the Slovenian Academy of Sciences and Arts Research Station in Maribor, started its operation in April 2010 with its premises in the renovated Karantena building.

POVEZANE KNJIGE