Veliko partnerstvo

Veliko partnerstvo - Jonathan Sacks | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jonathan Sacks
DIMENZIJA
12,12 MB
IME DATOTEKE
Veliko partnerstvo.pdf
ISBN
8546999701164

OPIS

Smo zaradi vere v Boga bedni, nori ali pokvarjeni? Rabin Sacks, eden največjih sodobnih judovskih mislecev in raziskovalcev religije, dokazuje ravno obratno, da nas religija navdihuje za napredovanje in graditev skupnosti. V tej izčrpni razpravi raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi, kakšen je odnos med njima v kontekstu judovske tradicije, zakaj je religija pomembna in kaj bomo izgubili, če se ji kot družba odpovemo. A ni zgolj znanstvena knjiga – je tudi iskreno pričevanje o avtorjevi poti do vere, ki se živi le v odnosu, torej je knjiga o velikem partnerstvu med človekom in Bogom. V tem procesu imata človekova ustvarjalnost in znanost veliko vlogo, oboje pa je lahko v soglasju z držo vere, kajti le ta se je sposobna spraševati o smislu.V prvem delu knjige raziskuje, zakaj ljudje mislijo, da sta religija in znanost nespravljivi v drugem pa, zakaj je religija pomembna in ob kaj bomo, če jo izgubimo. O tem govorim zato, ker menim, da bolj ko ljudje izgubljajo vero v Boga, manj vidijo, zakaj je pomembna. Kaj je drugače, če človek veruje? Znanost je zmaga nad nevednostjo, religija je rešitev pred samoto. JONATHAN HENRY SACKS (1948) je britanski Jud, rabin, priznan filozof, teolog, politik in pisatelj. Med letoma 1991 in 2013 je bil veliki rabin judovskih skupnosti v Združenem kraljestvu, danes pa predava na pomembnih univerzah po svetu in ima sedež v londonski lordski zbornici. Skrbi za večjo prisotnost judovstva v javnem življenju in ob tem širi spoštovanje do vseh veroizpovedi, še posebej v kontekstu dopuščanja glasu v javnih razpravah zahodnih družb; za svoj prispevek je leta 2016 prejel tudi znamenito Templetonovo nagrado.

Gre za program, kjer zaposleni v javni upravi in gospodarstvu skupaj premikamo meje, rušimo stereotipe in ustvarjamo pozitivne zgodbe ter dokazujemo, da sodelovanje med ... Veliko Partnerstvo - Motorex i Autel Decembar 10, 2020 / in Vijesti / by Motorex Administrator. Još jedna karika u lancu uspjeha - MOTOREX je ovlašteni distributer AUTEL autodijagnostičkih uređaja za BiH! Evropska esports organizacija G2 Esports je najavila veliko dvogodišnje partnerstvo sa globalnim proizvođačem sportske opreme, adidasom.

Knjižni klub je interaktiven in namenjen vsem vašim vprašanjem, vsem odnosom, kjer si želite spremembe, pa ne veste, kako bi se tega lotili. Vrstniško partnerstvo . Prednost naše šole je njena majhnost, kajti večina dijakov se med seboj pozna, in ravno zaradi tega so lahko odnosi med dijaki bolj osebni in pristni.

POVEZANE KNJIGE